Kevin fik ondt i maven: 72 timer senere var hans hænder og fødder forvandlet

Skrevet af Emil Ryttergaard

375 uger siden

|

16/03/2017
Foto: Gofundme
Foto: Gofundme
En helt almindelig halsbetændelse tog en uventet drejning, da en 44-årig mand blev alvorligt syg og nu står til at miste sine hænder og fødder.

Dagens topnyheder

En halsbetændelse kan være frygtelig ubehagelig og kræver stærk medicin og masser af hvile at komme af med.

Men for 44-årige Kevin Breen fra Grand Rapids i Michigan, USA, tog sygdommen en slem drejning, da hans sygdom viste sig at være ganske anderledes end en almindelig omgang halsbetændelse, skriver WoodTV.

Den 44-årige familiefar begyndte at føle sig sløj sidste jul. Få dage senere havde han de værste mavesmerter og måtte køres på skadestuen og indlægges akut. 

- Han var en af de mest lidende patienter, jeg nogensinde har haft, og hans sygdom var noget af et mysterium, siger Dr. Elisabeth Steensma, der er kirurg på akutafdelingen, hvor Kevin Breen måtte behandles, til WoodTV.

Lægerne kunne ikke forklare, hvad Breen fejlede.

I en undersøgende operation fandt lægerne 1,5 liter inficeret pus i hans mave. 

Men på trods af lægernes operation, begyndte Breens organer at hurtigt at svigte, hvilket gjorde, at lægerne måtte omdirigere hans blodomløb, hvilket fik hans hænder og fødder til at sygne hen og dø på grund af den manglende blodcirkulation.

 Nu er de nødt til at amputere farens hænder og fødder helt.

Foto: Gofundme

Foto: Gofundme

Det var først, da lægerne fandt ud af, at Breens søn havde haft halsbetændelse, at lægerne fandt forklaringen på den 44-åriges sygdom. 

Kevin Breen var nemlig en af de sjældne tilfælde, hvor halsbetændelse migrerer ned i maven, hvilket er uhyre sjældent. Kevin Breen er derfor kun den ene af to mænd, hvor lægerne har registreret tilfælde, hvor sygdommen migrerer til maveregionen. 

Foto: Gofundme

Foto: Gofundme

På trods af at Kevin Breen står til at miste begge fødder og hænder, så er han ikke bitter. 

- Livet bliver da anderledes for evigt, men anderledes behøver ikke nødvendigvis at være dårligt, siger han.

Venner og familie har startet en indsamling for at hjælpe familien godt på vej, og på 17 dage har folk doneret i alt 45.000 dollars, svarende til over 300.000 danske kroner.