Læge advarer: Telefonbrug på toilettet giver hæmorider

Foto: Shutterstock

Mange af os gør det. Bruger telefonen når vi sidder på toilettet. Men ifølge en læge skal vi passe på, for det er forbundet med sundhedsmæssige problemer.

Vi har svært ved at undvære vores telefon. Derfor tager vi den lille skærm med på det lille hus, når vi skal lave stort. Selvom vi ikke vil indrømme det, så er det flertallet der bruger telefonen, mens man tømmer ryggen. I Storbrittanien har en undersøgelse vist, at 57 % af alle briter bruger telefon af og til, mens otte procent ALTID bruger telefonen, når der skal trones. 

Denne vane kan dog forårsage alvorlige helbredsproblemer. Det siger Dr. Sarah Jarvis til det britiske medie The Sun. Der er risiko for hæmorider og forstoppelse, når telefonbruget på toilettet tager overhånd.

Lægerne anbefaler derfor at telefonen lægges udenfor toilettet, da toiletbesøgende ikke skal trækkes i langdrag. Det bedste er at sidde rigtigt og få afsluttet sine bedrifter uden digitale forstyrrelser. 

Ud over at lægge sin telefon inden toiletbesøg, så anbefaler Sarah Jarvis, at man spiser mad med masser af fibre og drikker nok væske, hvis man vil undgå problemer med afføringen. 

I Danmark har en undersøgelse fra YouGiv vist, at 81 procent af de 18-34-årige medbringer telefonen på toilettet mindst én gang om ugen. Ud over at give problemer med med afføringen, så er telefonen og en sundhedsrisiko på en anden måde. Den kan nemlig tage bakterier med fra badeværelset og videre ud i verdenen. Opfordringen herfra er derfor at lade telefonen ligge. 

Læs også

Slå på mig i stedet for på det brune ”under-Danmark”

 

 

Dagens Gossip