Læge: Stor bagdel kan give dig et længere liv

Foto: Tik-Tok

Hvis du har en stor bagdel, så har du muligvis en fordel i forhold til folk, som ikke har det. Det siger en læge.

Lægen ved navn Karan Rajan er kendt for at bryde myter og give os et indblik i den medicinske verden på sociale medier, og dele bizarre fakta og historier med sine millioner af følgere. Det gør han især på Tik-Tok.

Og i en nylig video delt på hans Tik-tok-konto, forklarede lægen, at forskning har vist, hvordan fedt i den gluteofemorale region af ens bundområde faktisk kan reducere risikoen for hjerte-kar- og metaboliske sygdomme.

Læs også

Nu er det slut med fyrværkeri

"Det er fordi disse to typer fedt opfører sig forskelligt," sagde han.

"Visceralt fedt kan vikle sig rundt om organerne og frigive fedtsyrer og cytokiner, som kan forårsage betændelse.

"Dette kan skade hjertet såvel som andre ting.”

"Men med mere poseriel polstring eller gluteofemoralt fedt, fordeles denne type fedt typisk under huden, subkutant.

"Fedt i denne region kan faktisk fungere som en svamp, det kan lagre fedtsyrer og stoppe det med at gå ind i det indre organ, så husk, tykke lår kan redde liv."

Undersøgelsen, Dr. Karan henviser til, undersøgte mere end 5.000 patienter, der blev klassificeret som enten overvægtige eller fede.

Og den fandt, at de overvægtige mænd, hvis lår målte over 55 cm, og kvinder, der var over 54 cm, konsekvent havde lavere blodtryk, hvilket er et tegn på et godt helbred.

"I modsætning til mavefedt kan benfedt være gavnligt for stofskiftet," skrev Dr. Zhen Yang, forfatteren af ​​undersøgelsen.

Læs også

Vigtig besked fra Skat til alle danskere

"Den mest sandsynlige årsag til denne sammenhæng er, at der er mere lårmuskler og/eller fedt aflejret under huden, som udskiller forskellige gavnlige stoffer, der hjælper med at holde blodtrykket i et relativt stabilt område."

Du kan se videon her: https://www.tiktok.com/@dr.karanr/video/7029469142918909190?is_copy_url=...

 

 

Dagens Gossip