Læger advarer om nyt omikron symptom: Søg straks hjælp

Foto: Shutterstock

Amerikanske læger har meldt ud, at et nyt mærkværdigt symptom kan være tegn på, at man er smittet med omikronvarianten.

Flere læger har advaret om at forvirring er et symptom, som man måske får, hvis man er smittet med den ekstremt smitsomme omikronvariant. 

USAs Center for Disease Control and Prevention (CDC) har ifølge The Sun udtalt, at det er et "stort advarselssignal", og at man skal søge hjælp "med det samme", hvis du selv eller en i din husstand begynder at virke forvirret, hvis de samtidig er smittet med corona. 

Læs også

Ignorerede lægens råd om abort: Teddy blev født med tarmene uden på kroppen

Udover forvirring advarer CDC også om symptomer som vejrtrækningsbesvær, vedvarende smerte eller trykken i brystet, træthed og bleg eller blå hud eller læber. Oplever man én eller flere af disse symptomer, anbefaler CDC, at man straks søger hjælp. 

Jyllands-Posten skriver ligeledes at flere af symptomerne på omikronvarianten er ens med de symptomer, som vi kender i forvejen fra for eksempel deltavarianten, såsom feber, muskelømhed, hovedpine og ondt i halsen, men at den nye variant også bringer nye symptomer med sig. 

Avisen giver CDC ret og skriver blandt andet, at ét af de første symptomer ifølge chef for Sydafrikas lægevidenskabelige forening, Angelique Coetzee, er smerter og trykken i brystet, og derudover skal man også være opmærksom på symptomer som irritation i halsen, tør hoste og ondt i ryggen.

Læger fra Sydafrika - hvor varianten første gang blev opdaget - har desuden konstateret, at smittede med omikronvarianten døjer med nattesved, mens de sover. 

Selvom varianten er meget mere smitsom end tidligere varianter, og den bringer nye symptomer med sig, så tyder flere undersøgelser på, at der er håb forude, da den er mildere end andre varianter af virusset. 

Flere forskere, læger og politikere har da også udtalt, at de er positive i forhold til coronaens udvikling, nu hvor omikronvarianten har spredt sig i samfundet, og TV2 kunne således skrive i dag, d. 12. januar, at de erfarer, at Epidemikommissionen vil anbefale regeringen at lempe adskillige restriktioner.

Læs også

Vil indføre højere skat for uvaccinerede

 

 

 

 

 

Dagens Gossip