Lækker forskning: Du bliver kvikkere af at blande chokolade i din kaffe

Emil Ryttergaard

378 uger siden

|

22/03/2017
Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når du tager henter din næste kop kaffe, bør du overveje at supplere den skoldhede drik med et stykke chokolade. Det kan nemlig gøre dig klogere, viser ny forskning.

Dagens topnyheder

Ahhh! 

En slurk kaffe på kontoret om morgenen er for mange den opkvikker, der skal til for at få dagen til at glide lidt lettere. 

Når chefen er sur, arbejdet hober sig op eller nattesøvnen er udeblevet, så er kaffe sagen. 

Men vil du stimulere de små grå endnu bedre, så skal du sammen med kaffen spise et stykke chokolade, der giver dig et mentalt pusterum, skriver nypost.com. 

Det er en undersøgelse fra University of Georgia i USA, der har undersøgt, hvordan koffeinholdige drikke påvirker hjernen i kombination med andre stoffer, herunder kakao, der er en central ingrediens i chokolade.

I fire forskellige testgrupper udviste deltagerne et forhøjet mentalt koncentrationsniveu, når de havde fået kakao som en del af deres kaffe. 

I en test blev folk, der havde fået kaffe og kakao sammen vurderet til at være mere præcise og reagerer hurtigere, end den gruppe, der kun havde fået kaffe. 

Koffein alene kan nemlig gøre folk mere irritable om morgenen, da kaffen indeholder stoffer, der kan påvirke humøret negative og gøre dine kollegaer sure og mere ængstelige.

- Kakao øger blodcirkulationen i hjernen, der skærper opmærksomheden og hjernens funktioner. Kakao har den egenskab, at det sænker koffeinens angst-fremkaldende effekt, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Ali Boolani.  

Har du en kollega, der hænger med mulen, skal du derfor blot byde vedkommende en kop kaffe og et stykke chokolade, og se hvordan humøret stiger på kontoret.