Langt fra slut: Højeste antal smittede på et døgn

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Mens det går godt i Danmark, ser det anderledes sort ud andre steder. Mere end 100.000 mennesker er blevet smittet med coronavirus i løbet af det seneste døgn.

I Danmark begynder alt at ånde fred og idyl, og mange har tilsyneladende glemt, at coronavirussen stadig har godt fat rundt omkring i verdenen. Faktisk har virussen så gode kår, at WHO kan melde det højeste antal smittetilfælde på ét døgn. 

I alt er 106.000 bekræftede smittede kommet til statistikkerne i løbet af de sidste 24 timer. Den historie går ikke hånd i hånd med Danmarks genåbning og den mere og mere afslappede holdning til virussen.

Læs også

50.000 danskere har haft coronavirus

Med nu mere end fem millioner bekræftede smittede og 325.000 dødsfald er pandemien slet ikke overstået. Særligt i lande som USA, Rusland, Brasilien og Indien løber virussen løbsk. 

Selvom man mange steder har fået kontrol over smittetrykket, og man i Danmark også er begyndt at få overblik over mørketal, så kan genåbningen af grænserne og danskerne lemfældige omgang med social distancering sagtens give anledning til bekymring. 

USA topper med flest smittede

USA står stadig for en stor del af det samlede antal smittede. Med 1,5 mio smittetilfælde, er næsten en tredjedel af de bekræftede smittede fra USA. Rusland, Indien og Brasilien ser dog ud til at have fået et smitteproblem og kan inden længe få smittetilfældene til at eksplodere. 

Flere af de lande, som havde store problemer tidligt i pandemien er lige så stille ved at få kontrol over deres smittetryk.

Kina frygter ligeledes en anden bølge og har taget sine forholdsregler allerede.

Læs også

Forældre gav politiet et tip: Kærestepar skal flere år bag tremmer

 

 

Dagens Gossip