Mand med Parkinson har rystet i 20 år: 2 minutter senere er han helt rolig

31/01/2017 10:03

Nils Würtzenfeld

Sundhed
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En scene fra en dokumentarfilm skaber netop nu debat verden over, og rejser igen spørgsmålet om, hvorvidt man bør blåstemple medicinsk cannabis.

Mest læste i dag

Mens DR netop nu er aktuel med den omdiskuterede dokumentar ’Søs og kampen om Cannabis', har en scenen fra en knap tre år gammel dokumentarfilm i den grad har fået debatten om medicinsk cannabis til at rase i flere lande.

I DRs dokumentar følger man skuespilleren Søs Egelind, der for 10 år siden brugte ulovlig cannabis i forbindelse med sin kræftsygdom. I programmet rejser man spørgsmålet om, hvorvidt cannabis skal godkendes til medicinsk brug, og efter at et klip fra den amerikanske dokumentarfilm 'Ride with Larry' pludselig har spredt sig over nettet, er debatten mere aktuel end nogensinde.

I filmen 'Ride with Larry' følger man nemlig den tidligere politibetjent og nu Parkison-ramte Larry Smith, der efter at have lidt af den uhyggelige sygdom i 20 år pludselig holder op med at ryste efter at have prøvet dråber med medicinsk cannabis.

I filmen forklares det, hvordan Larry Smith igennem 20 år har forsøgt sig med samtlige lovlige midler mod Parkinsons, uden at hans rystelser blev bedre.

Det blev de først, da Larry Smith prøvede medicinsk cannabis, og det er netop dette klip, der har taget nettet med storm og fået mange til at forlange, at cannadis godkendes til medicinsk brug.

På optagelsen fra dokumentarfilmen ser man, hvordan Larry Smith får vejledning af en anden Parkinson-patient, der forklarer Larry Smith, hvordan han skal indtage de ulovlige dråber med medicinsk cannabis.

Allerede efter et par få minutter kan man se, hvordan Larry Smith er som forvandlet. Efter at have rysten ukontrolleret over hele kroppen og have haft talebesvær, er Larry Smith pludselig helt rolig.

Selv hans hænder ryster ikke længere, og man kan høre, hvordan en tydeligt overrasket Larry Smith klart og tydeligt siger:

- Min stemme er kommet tilbage.

Filmen har givet håb til mange andre Parkinson-patienter, ligesom DR’s dokumentar ’Søs og kampen om Cannabis' helt sikkert vil give håb for mange danske patienter med kræft.
 
Fælles for de to dokumentarer er, at de begge rejser spørgsmålet om, hvorvidt vi ikke bør godkendte brugen af cannabis til medicinsk brug, da forskellige patienter med vidt forskellige sygdomme i flere tilfælde har bevist, at cannabis hjælper på deres ellers svært helbredelige sygdom.

Herunder kan du se det omdiskuterede klip: