Masser af appelsinjuice trukket tilbage: Uegnet som fødevare

Foto: Shutterstock.com

Fødevarestyrelsen har udsendt advarsler om appelsinjuice og peberfrugt pickels. Begge produkter er blevet tilbagekaldt, da de er uegnede som fødevarer.

Fredag den 24. maj udsendte fødevarestyrelsen en advarsel omkring appelsinjuice, da juice solgt i både Fakta, Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen, Dagli/LokalBrugsen og på Coop.dk er blevet tilbagekaldt.

Fødevarestyrelsen advarer fortsat mod de tilbagekaldte produkter, og de har derfor valgt at genudsende advarelsen, som vi bringer her.

Læs også

Tragedie: 2-årig pige død efter at putte mobiloplader i munden

Der er tale om to forskellige slags appelsinjuice der sælges af den samme producent. Den ene er Änglamarks Økologiske Appelsinjuice, mens den anden er 365 Appelsinjuice fra A. Dohrm & Timm Gmbh på 1 liter.

Det er Coop Danmark der har valgt at kalde appelsinjuicen tilbage, da de har fået flere klager omkring en afvigende smag. Coop har derfor undersøgt mistanken, og meget tyder på, at der er gæring i appelsinjuicen, og det gør det altså uegnet som fødevarer.

I appelsinjuicen fra Änglamark gælder det produkter der er bedst før 12/3/2020, mens det hos 365 appelsinjuice gælder produkter der er bedst før 9/4/2020.

Glasstykker fundet i peberfrugt pickles

Det er ikke kun appelsinjuice der tilbagekaldes i øjeblikket. Fødevarestyrelsen har også udsendt en advarsel omkring glasstykker, der er blevet fundet i peberfrugt pickels.

Denne fødevare sælges i mange mindre butikker i hele Danmark, og det er Megafood ApS, der har valgt at tilbagekalde deres produkt. Det skyldes altså, at der er fundet glas i flere af deres produkter, og det kan skade tænder, mundhule og svælg ved indtagelse.

Det gør du, hvis du har købt en vare der skal tilbagekaldes

Hvis du har købt enten en appelsinjuice eller en omgang peberfrugt pickles, som er tilbagekaldt, så bør du enten kassere produktet, eller gå tilbage til den butik, hvor du har købt det.

Her vil du enten kunne bytte det til et produkt uden fejl eller få pengene retur.

Læs også

McDonalds løfter sløret for verdensnyhed: Sælges kun i Danmark

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip