Mina tager fidget spinner ud af hånden på 1-årig søn - så går den skrækkelige sandhed op for hende

25/07/2017 12:15

Emil Ryttergaard

Sundhed
1-årige Elliot måtte akut på sygehuset, da han kom til skade med en speciel fidget spinner. Nu advarer hans mor andre forældre mod det potentielt livsfarlige legetøj.

Mest læste i dag

De kan købes alle steder, og fås i alle regnbuens farver og metaller. 

De populære fidget spinners, der er designet til at holde uregerlige hænder beskæftiget, kan være en god distraktion, hvis man skal holde ungerne væk fra mobilen eller iPad’en. 

Men uanset farve eller form så er fidget spinners ikke legetøj for helt små børn. Det kan den norske mor Mina Mari Skilbred Holmquist skrive under på, da hun lørdag aften fik en kæmpe forskrækkelse, som hun nu advarer andre forældre om i et opslag på Facebook.

Hendes 1-årige søn kom til skade efter at have fået fingrene i en af de ældre søskendes fidget spinner med LED-lys i.

Det var batteriet fra denne fidget spinner med lys i, der var synderen. Foto: Mina Mari Skilbred Holmquist/privat

Den 14-måneder gamle søn Elliot legede puttede legetøjet i munden i et kort øjeblik - så var uheldet ude. Foto: Mina Mari Skilbred Holmquist/privat

- Lithiumbatterierne, der findes indeni visse spinnere med LED-lys, er meget nemme at få ud for selv små børn. Det opdagede vi, da Elliott i et kort øjeblik havde leget med en i et par minutter, skriver moderen i sit opslag. 

Da spinneren røg ud af munden på den 14 måneder gamle dreng manglede der en vigtig del, nemlig batteriet til LED-lyset, som den lille dreng havde slugt.

Efter at have ringet til giftlinjen og den norske akuttelefon, kom en ambulance og tog Elliot med på skadestuen med udrykning.

- Et røntgenbillede viste, at batteriet allerede havde sat sig fast i hans mavesæk. Derfor blev han lagt i narkose og fik foretaget operation for at fjerne batteriet. Det var den længste time i mit liv, siger den unge mor om tiden, hvor den lille dreng lå på operationsbordet. 

På røntgenbilledet kunne lægerne straks se, at det lille batteri sad fast i drengens mavesæk. Foto: Mina Mari Skilbred Holmquist/privat

Men lægerne fandt heldigvis det lille batteri i drengens mave, og det lykkedes dem at fjerne det, inden det gjorde skade i det lille barns indre. 

- Efter en nat på sygehuset har han det nu godt igen, skriver Mina Mari Skilbred Holmquist i sit opslag, der skal advare andre forældre om at begå samme fejl, som hun gjorde. 

Læs hele moderens opslag herunder, der i skrivende stund er blevet delt over 1.300 gange: