Neuroforsker afslører: Her er de 3 bedste kosttilskud til hjernen

Nicolai Busekist

2 uger siden

|

07/07/2024
Sundhed
Foto: TikTok / Shutterstock.com
Foto: TikTok / Shutterstock.com
Disse tre kosttilskud er gode for hjernen, og nogle af dem kan endda hjælpe med at mindske risikoen for demens, siger neuroforsker.

Dagens topnyheder

Hjernen er den mest komplekse del af kroppen. Den er ansvarlig for tanker, hukommelse, følelser, berøring, motoriske færdigheder, syn, vejrtrækning, temperatur og sult - ikke det er ikke engang alle processer, den er ansvarlig for.

Derfor kan enhver skade på hjernen, uanset hvor lille den er, have en alvorlig og varig effekt på det generelle helbred og velvære. Selvom mange accepterer, at hjernen ikke arbejder så hurtigt, når man bliver ældre, er der ting, man kan gøre for at hjælpe med at forhindre forringelse.

Med dette in mente anbefalede en ekspert at tage visse kosttilskud for at booste hjernens sundhed. Neuroforsker Robert Love delte tre specifikke kosttilskud af denne grund.

"Hvis jeg kun kunne tage tre kosttilskud til min hjerne, så er dette, hvad jeg ville tage," sagde han til sine 1,9 millioner følgere på TikTok ifølge Express.

Disse kosttilskud er:

  • Kreatin

  • Fiskeolie og B-kompleks

  • Lion's Mane

Kreatin

Kreatin er en forbindelse, der kommer fra aminosyrer. Det kan findes i fødevarer som kød, fisk og ost. Dog vælger mange også at tage det i pulver- eller kosttilskudsform.

"Først tager jeg det kosttilskud, jeg har taget siden gymnasiet. Hvorfor er kreatin så godt for din hjerne? I placebokontrollerede studier forbedrer kreatin både arbejdshukommelse og intelligens," sagde Robert i sin video.

"Ikke at nævne, så forbedrer kreatin energi, hjælper med at komme sig hurtigere efter træning og reducerer hjernetåge og forbedrer generelt energien. Og der er endda bevis for, at kreatin kan være en neurotransmitter. Kreatin er også ekstremt sikkert."

Fiskeolie og B-kompleks

"Vi er nødt til at snyde lidt, da jeg tager disse to sammen. Det er fiskeolie og en B-kompleks vitamin," indrømmede neuroforskeren.

Han henviste til arbejde af doktor David Smith fra Oxford University, som fandt ud af, at de, der tager både fiskeolie og en B-kompleks, kan reducere deres risiko for Alzheimers sygdom.

Lion's Mane

Lion's Mane er en svamp, der kan spises som den er eller indtages i form af et kosttilskud. De fleste vælger den sidste løsning for at kunne tage det hver dag.

"Dette er min absolutte favorit, fordi den er så kraftfuld for både hjernen og kroppen. Lion's Mane hjælper med at forbedre hukommelsen, hjælper med at dyrke nye hjerneceller, fordi den øger noget, der kaldes hjerneafledt neurotrofisk faktor, BDNF. Træning øger også BDNF," sagde han.

"Lion's Mane reducerer angst, hvilket er virkelig nyttigt for mig. Det hjælper mig med at få mere arbejde gjort i løbet af dagen, fordi jeg føler stress og angst midt på arbejdsdagen. Det forbedrer humøret, hjælper med at reducere depression og reducerer stress.

"Og min foretrukne fordel ved Lion's mane er, at den forbedrer søvnen. Den hjælper dig med at falde hurtigere i søvn, sove længere og falde i søvn igen. Kontakt venligst din læge først, da du selv er ansvarlig for dit helbred."