Ny app skal opdage kræft tidligere

Foto: Shutterstock

Innovationer inden for sundhedsvæsenet holder aldrig op med at forbløffe, og med moderne teknologi føles det som om mulighederne er uendelige.

Nu begynder regionen Skåne at bruge en mobilapp med det formål at opdage hudkræft, skriver Newsner.

Der er få ting så skræmmende som kræft.

Læs også

Rekordstor mængde narko fundet blandt baby-wipes: Kokain for 90 millioner kroner

Sygdommen rammer mange mennesker hvert år, og at få kræft selv, eller at vide, at en pårørende har det, er utrolig skræmmende og svært.

Men selvom det er bekymrende og hårdt, ved vi, at der er større chancer for at overleve den frygtelige sygdom i dag end tidligere.

En af de ting, vi ved er vigtigst for at have størst mulig chance for at overleve kræft, er at opdage det så tidligt som muligt.

Hudkræft er en af ​​de kræftformer, der er steget mest de seneste år, og flere tusinde mennesker får årligt besked om, at de har en eller anden form for hudforandring.

For noget tid siden blev der sat et stort skridt i den rigtige retning for hurtigst muligt at kunne opdage hudkræft, nemlig gennem en app på mobiltelefonen.

Idéen er at tage et billede af det hudområde, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende, med en speciel type forstørrelsesglas og derefter sende det til en hudspecialist.

Hudspecialisten foretager derefter en vurdering af, om det skal undersøges nærmere eller ej.

Det betyder, at plejebyrden mindskes, samtidig med at patienterne langt hurtigere kan få hjælp.

Åsa Ingvars, der arbejder som overlæge på hudklinikken i Lund fortæller, at det vigtigste selvfølgelig er, at man tidligt kan opdage, om der er noget galt.

“Det vil have flere effekter, og det vigtigste er selvfølgelig, at vi kan diagnosticere hudkræft på et tidligere tidspunkt”, siger hun.

Læs også

Femårig autistisk dreng registreret som forbryder: Krammede klassekammerat

 

Dagens Gossip