Ny forskning afslører: Så meget kan du tabe dig ved at stå op på jobbet

Det hjælper på overvægten, hvis man står op på sit arbejde, og nu har forskere fundet ud af, hvor mange kilo man kan tabe sig. Foto: Shutterstock

Nu har forskere regnet ud hvor meget man taber sig ved at droppe kontorstolen.

 Når man går på arbejde, så tænker man ikke særlig meget over sin krop og motion.

Hvis man er håndværker bruger man jo sin krop under hele arbejdsdagen, mens at folk der arbejder på kontor, nok bruger de små grå i stedet.

Men faktisk er der god grund til at aktivere kroppen, når man går på arbejde, for nu har forskere regnet ud, præcis hvor mange kilo man smider ved at stå op og arbejde i forhold til at slænge sig i kontorstolen, skriver Mirror.

Forskerne undersøgte sundhedsdata fra 1184 mennesker, der havde deltaget i 46 forskningsstudier.

Læs også

23-årige Ella faldt i søvn i toget: Fik et chok, da hun vågnede og kiggede ned i skødet

Forsøgspersonerne vejede 65 kilo i gennemsnit og var 33 år gamle. Her kunne forskerne konkluderer, at hvis man står op i stedet for at sidde ned, så kan man forbrænde 0,15 kalorier i minuttet.

På en dag over seks timer svarer det til 54 kalorier, svarende til den samme mængde kalorier, som finde i 100 gram hindbær. På et helt år svarer den øgede forbrænding dog til et vægttab på to et halvt kilo i gennemsnit - blot ved at stå op i stedet for at sidde ned.  

- På lang sigt er vægttabet ikke ubetydeligt, da man kan tabe cirka 10 kilo på fire år, hvis man vejer cirka 65 kilo, skriver forskningsgruppen fra Mayo Clinic i Rochester i deres undersøgelse.

Ved at stå op på jobbet, så kan man på kun fire år tabe 10 kilo. Foto: Shutterstock

Derudover har forskerne ikke indregnet den ekstra muskelaktivitet, som man også laver når man står op, og derfor kan der være mange flere gode grunde til at give kontorstolen en velfortjent pause.

- At stå op sætter gang i forbrændingen og den ekstra muskelaktivitet kan kobles sammen med formindsket risiko for hjerte-kar sygdomme, blodpropper og diabetes, så der er mange flere fordele ved at står op, siger en af hovedforfatterne bag undersøgelsen, professor Francisco Lopez-Jimenez fra Mayo Clinic til Mirror.

Læs også

Far hyldet på nettet: Afslører genialt trick med opvaskemaskine, som ingen kendte

Den nye forskningsrapport er netop udkommet i det prestigefyldte tidsskrift European Journal of Preventive Cardiology. 

 

Kirstin bad om ketchup til sine børns burgere på Circle K: Ekspedientens svar fik hende til at tabe kæben

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip