Ny forskning: Folk som spiser meget ost er slankere

Nils Würtzenfeld

383 uger siden

|

17/03/2017
Sundhed
Foto: Coulorbox
Foto: Coulorbox
Er du glad for ost? Så bare spis løs! Oste-entusiaster er nemlig slankere.

Dagens topnyheder

Nyheden som alle ost-elskere har ventet på! 

Er du vild med en god emmentaler? Kan du ikke sige nej til en krasbørstig gorgonzola? Eller løber dine tænder i vand ved bare at tænke på en blød Camembert?

Så skal du bare spise løs – også selvom du stadig er interesseret i at kunne passe dine bukser.

Ny forskning viser nemlig, at mennesker, der spiser masser ost og andre mejeriprodukter, er slankere end dem, der holder sig fra kølediskens mælkeprodukter, skriver The Independent.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ifølge forskerne fra University College i Dublin, så skulle den være god nok. 

Som del af forskningsstudiet har man undersøgt 1500 personers indtag af ost, mælk, yoghurt, smør og andre mælkeprodukter, og efterfølgende har man kunne konkludere, at de forsøgspersoner, der spiste flest mejeriprodukter, havde lavere blodtryk, lavere BMI-tal, en lavere kropsfedtprocent samt mindre taljemål.

Samtidig kunne man slå fast, at et ivrigt indtag af mælkeprodukter ikke øgede ens kolesteroltal.

Personerne i testen var mellem 18-90 år.

Omvendt viste det sig, at de personer, der spiste mange fedtfattige produkter, havde et højere kolesteroltal.

- Vi fandt ud af, at de personer, der havde et højt indtag af ost, havde et signifikant højere indtag af mætte fedt, i forhold til de, der ikke spiste meget ost, men alligevel var der ingen forskel på deres kolesteroltal, forklarer Emma Feeney, der er leder af studiet.

- Vi er nødt til ikke blot at fokusere på selve næringsstofferne, men også på den måde, hvori vi spiser og optager dem, samt hvad det overordnede kostmønster er. Det handler ikke kun om den mad, vi spiser, men den måde hvorpå vi spiser det sammen med andet mad, slår hun fast.

Dermed er det altså helt i orden, hvis der er lidt ekstra ost på din fredagspizza, eller hvis weekendens morgenbord indeholder lidt ekstra mælkeprodukter. I hvert fald hvis man spørger de irske forskere.