Ny forskning: Kvinder med store numser er sundere

Foto: Shutterstock

Et nyt studie peger på, at kvinder med lidt ekstra kilo på numse og hofter samtidig har en række sundhedsmæssige fordele.

Engang var der ikke mange kvinder, der stræbte efter et stort bagparti, men takket være foregangskvinder som Jennifer Lopez og Kardashian-søstrene, er store numser med tiden blevet et eftertragtet kropsideal.

Nu viser ny forskning imidlertid, at der er andre fordele ved en stor bagdel end mænds beundrende blikke.

Forskningen er blevet fortaget på University of Tubingen i Tyskland, og siden er studiet blevet publiceret i tidsskriftet Cell Metabolism.

Heri mener forskerne at have fundet beviser for, at kvinder med lidt mere numse-fedt end gennemsnittet også har en række sundhedsmæssige fordele frem for andre kvinder.

Det skyldes, at disse individer har mindre risiko for sygdomme som hjerteanfald, blodpropper og diabetes.

Samtidig slår forskerne fast, at det er langt mere sundt at være ’pæreformet’ frem for ’æbleformet’.

Det skyldes, at fedt, der opbevares i den nederste del af kroppen, fungerer som en slags 'prop', der forhindrer yderligere fedt i at bevæge sig op til vitale områder som hjerte og lunger.

Er man i stedet æbleformet, så opbevares mere af ens fedt i den øverste del af kroppen, hvor der er fare for, at det påvirker blodgennemførslen og forårsager forhøjet kolesteroltal samt diabetes.

 

Læs også: Tab dig nu: Ny receptfri behandling stopper kroppen fra at optage fedt

Og det er ikke kun bred-numsede kvinder, der kan glæde sig over forskningen.

Det samme gælder nemlig mænd med en ordentlig bagdel, selvom der er en klar tendens til, at det typisk er kvinder, der lagrer mest fedt i regionen omkring hofter og numse.

Det understreges dog af forskerne bag det nye studie, at fordelene ved en stor numse ikke er at finde hos overvægtige kvinder.

Det skyldes, at det fedt som lagrer sig omkring hofter og numse – også kendt som det subkutante fedt – faktisk er livsnødvendigt for os mennesker.

For meget fedt vil altid være usundt, men når det kommer til det subkutante fedt, så er en hvis mængde faktisk nødvendigt, da det er med til at holde os varme og sørge for, at vi kan optage næringsstofferne fra den mad, vi spiser.

Denne type fedt ligger lige under huden, og du kan typisk gribe fat om den.

Det er også det subkutante fedt, der giver dig lidt ekstra kilo på siden og numsen, mens andre fedttyper bygger sig op i din krop på en lang mere skadelig måde.

Derfor vil man som overvægtig ikke kunne prale af de samme fordele, da man allerede har opbygget en anden og langt mere skadelig fedttype i kroppen.

Læs også: Drama på festival: Ejer af kebab-bod amok med jernstang

 

Dagens Gossip