Ny forskning: Så ofte skal du gå i bad

Er du en hysterisk renlig vandhund, der går i bad en eller flere gange om dagen, eller er du den sparsomlige type, der stemmer for et grundigt bad til højtiderne?

Ingen af delene lever op til førende hygiejneeksperter anbefalinger. Du behøver nemlig kun at gå i bad en til to gange om ugen.

Sådan lyder konklusionen i en ny amerikansk undersøgelse. Det skriver Time.com.

Læs ogsåDine pølser sladrer om dit helbred

Ifølge infektionssygdomsekspert, doktor Elaine Larson, ved Columbia University School of Nursing, der står bag undersøgelsen, er der ingen grund til at tage et dagligt bad.

- Folk tror, at de går i bad af hygiejnemæssige årsager eller for at blive renere, men bakteriologisk er det ikke tilfældet. Et bad fjerner lugt, hvis du stinker eller har trænet, forklarer Elaine Larson og tilføjer, at det er vigtigere at huske at vaske sine hænder ordenligt og regelmæssigt.

Læs også: 6 tegn på du er en meget sensitiv person

Hvis du alligevel insisterer på et dagligt bad, så bør du fokusere på de vigtige dele og ikke hele kroppen, som du risikerer at tørre ud, lyder det fra dermatologiprofessor, C. Brandon Mitchell, ved George Washington University.

- Brus og vask dine armhuler, numse og skridt, da det er de områder, der producerer stærke lugtende sekret. Resten af din krop har ikke brug for sæbe hver dag, siger han. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip