Nyt studie: Et simpelt trick kan hjælpe mod søvnproblemer

Foto: Shutterstock

Et simpelt trick kan forbedre din søvn ifølge ny forskning.

Søvnløshed er ikke kun frustrerende, det kan også være direkte skadeligt for dit helbred.

Hvis du er træt af at vende og dreje dig i sengen, mens du forsøger at falde i søvn, så er der godt nyt. 

Et nyt studie fra University of Pennsylvania har nemtlig gjort en overraskende opdagelse, som måske kan hjælpe dig til at få din nattesøvn

Det skriver mediet Reader's digest

Læs også

Nyt studie: Sex og søvn gør dig gladere end penge

I stedet for at vende og dreje dig i sengen, skal du ifølge studiet stå op, hvis du ikke kan falde i søvn, i stedet for at blive mere og mere frustreret. 

Hvis du står ud af sengen forhindre du, at din rastløshed helt spolerer søvnen for dig, mener forskerne. De har undersøgt søvnvanerne hos 416 deltagere i studiet, og de fandt ud af, at de mennesker der blev liggende i sengen, mens de ikke kunne falde i søvn, på længere sigt udviklede en kronisk søvnløshed. 

Studiet viste, at det forhindrede kronisk søvnløshed for op imod 70-80 procent af de personer, som i stedet for at blive liggende stod op. 

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Så næste gang du ikke kan falde i søvn, skal du ikke blive liggende i sengen. I stedet kan du prøve at stå op og for eksempel læse en bog. Studiet viser nemlig, at du efter en times tid ikke bare vil falde lettere i søvn, du vil også vil sove bedre. 

Samtidigt anbefales det, at man modstår trangen til at tagen til at tage en eftermiddagslur den kommende dag, så man i stedet forsøger at få sin døgnrytme tilbage til normalen. 

Sover du i denne stilling, så risikerer du, at din partner går fra dig

 

Dagens Gossip