På præcis DETTE klokkeslæt skal du gå i seng, hvis du vil vågne udhvilet klokken 7

Nils Würtzenfeld

381 uger siden

|

21/03/2017
Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kan du udregne nøjagtigt, hvornår du skal gå i seng for at være frisk og veludhvilet morgenen efter.

Dagens topnyheder

Er du også én af dem, der går meget tidligt i seng om aftenen for at kunne være frisk, når du skal på arbejde – men alligevel er dødtræt, når du vågner?

Så er det måske fordi du planlægger din nattesøvn helt forkert.

Det skriver Mirror.

Det viser sig nemlig, at mange timers søvn langt fra er nogen garanti for, at du er veludhvilet dagen efter.

I stedet for antallet af timer, bør du i stedet fokusere på din søvncyklus, som er det, der afgør, hvor veludhvilet du er, når vækkeurets ulidelig larm hiver dig ud af drømmeland.

Heldigvis har nogen gjort forarbejdet for alle de morgentrætte og har udregnet præcist, hvornår man bør gå i seng for at være frisk morgenen efter.

Og når det står præcis, så menes det præcis. Det er nemlig vigtigt, at du følger din søvncyklus nøje, for ellers både ligner og føler du dig hurtigt som en hængt kat morgenen efter.

Herunder kan du se, hvornår du skal gå i seng, alt efter om du står op klokken 6.00, 7.00 eller 8.00.

Indberegnet i nedenstående søvnkalkulator er der taget højde for de gennemsnitlige 14 minutter, det tager de fleste mennesker at falde i søvn.

Derfor skal du ikke nødvendigvis sove på de angivne tidspunkter, men bare gøre dig klar til det.

Du står op klokken 6.00

Hvis du skal ud af fjerene klokken 6.00 om morgenen, så skal du enten lægge dig til at sove klokken 20.46, 22.16 eller klokken 23.46. Hvis du er en natteravn, så kan du også vente til 01.16.

Du står op klokken 7.00

Hvis dit vækkeur i stedet bimler klokken 7.00, så skal du lægge hovedet på puden enten klokken 21.46 eller klokken 23.16. Og igen – hvis du sidder oppe til sent og ser krimifilm, så kan du vente med at gå i seng til 00.46 eller 02.16.

Hvis du står op klokken 8.00

Hvis du derimod kan strække den til klokken 8.00, så skal du sigte efter din seng enten klokken 22.46, 00.16, 01.46 eller 03.16 for at være frisk dagen efter.

Men hvad nu hvis jeg plejer at stå op klokken 6.30, tænker du måske? Bare rolig. Folkene bag udregningerne har nemlig lavet en hjemmeside, hvor du selv kan beregne, hvornår du bør gå i seng for at være frisk morgenen efter.

Dermed er det bare at komme i gang med at udregne, så du i morgen kan vågne mere frisk end nogensinde.

Sov godt og held og lykke.

Læs også om kvinden, der gik til lægen med kæmpe bule på skulderen. Da hun blev skåret op, måbede alle over indholdet!