To personer indlagt efter skovtur: Nu advarer hospital

Modelfoto: Shutterstock.com

To personer er blevet indlagt med svær nyresvigt, nu advarer hospital.

Hvis der er noget, coronakrisen har gjort mange mennesker opmærksom på, så er det, at selvom alt andet lukker ned, så er der stadig et sted, der holder åbent.

Det er naturen.

Læs også

Døende mands sidste ønske: Facebook nægter at opfylde det

Gennem hele krisen har det heldigvis stadigvæk været muligt at gå en tur og nyde naturen.

Men der kan også være fare i naturen, og det gør Aalborg Universitetshospital opmærksom på efter to indlæggelser.

Indlagt med svær nyresvigt

Det er i et opslag på Facebook, at Aalborg Universitetshospital kommer med en advarsel, som de opfordrer til, at folk deler, så budskabet kan blive spredt ud.

“Advarsel – del!!

To personer er blevet indlagt med svær nyresvigt efter at have spist svampe, de har samlet i Nordjylland. Begge er nu i dialyse.

De har spist ”hvælvet gift-slørhat” (billedet). Den er sjælden i Danmark, men tilhører en mere udbredt familie af slørhatte, hvor mange er dødeligt giftige.

Symptomer på forgiftning kommer typisk først flere dage efter indtagelsen. Sædvanligvis i form af opkast, diarré og aftagende nyrefunktion. I nogle tilfælde bliver nyreskaderne permanente med behov for livslang dialyse eller nyretransplantation.

Husk! Spis kun svampe, du med 100 procent sikkerhed kan genkende og skelne fra andre arter.”

Er du i tvivl?

Du kan tage på svampejagt hele året, men efteråret sig godt til en tur efter svampe. De fleste arter vokser i skoven, men der kan også findes svampe på græsmarker, skriver Naturstyrelsen. 

Har du lyst til at tage på svampejagt, så kan du besøge Naturstyrelsens hjemmeside inden. Her kan du få inspiration, gode råd og vejledning til, hvordan du sikrer dig en tur i skoven på svampejagt, som ikke ender på hospitalet. 

Ligesom Aalborg Universitetshospital, så opfordrer Naturstyrelsen også til, man kun spiser svampe, man kender, og er man det mindste i tvivl, så skal man lade dem stå.

Læs også

Kæmpe uheld på motorvejen

 

 

 

 

 

Dagens Gossip