Positiv melding fra ekspert: Der kommer ikke nogen andenbølge

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Det er opmuntrende ord, der kommer fra Dr. Brusin fra EDCD. Han fortæller nemlig, at der højst sansynligt ikke kommer en andenbølge på niveau med det, vi så i marts og april.

Den seneste måneds tid har vi oplevet, hvordan coronavirussen igen er begyndt at sprede sig i både Danmark og resten af Europa.

Selvom det på et tidspunkt gik stærkt, så var vi aldrig i nærheden af det, vi var udsat for i løbet af foråret. Skal man tro en virusekspert fra Det Europæiske Center for Forebyggelse af og kontrol med sygdomme (ECDC), Dr. Sergio Brusin, så kommer vi heller ikke til opleve de forfærdelige scenarier, hvor mange mennesker i Europa døde af virussen.

Læs også

Caroline fik blackout og faldt om: 4-årig søn trådte til

Til mediet The Telegraph fortæller Dr. Brusin, at den genopblussen vi har set i løbet af den seneste tid, vil fortsætte i nogle måneder, men at den højst sandsynligt aldrig vil ramme det niveau, som vi så under den første bølge af coronasmitten.

“Jeg er optimist og tror ikke, at vi kommer til at se et scenarie som i marts og april, men vi vil se flere smittede,” lyder det fra doktoren.

En af årsagerne til, at Dr. Brusin ikke længere tror på en andenbølge, skyldes, at der i alle de europæiske lande er indført socialdistancering, og nationerne vil hurtigt kunne handle på lokale udbrud. I Danmark har vi blandt andet set dette i Aarhus og Silkeborg.

Fraråder formentlig rejser til disse lande

Tager vi et kig på de forskellige lande i Europa, så svinger smitten utroligt meget. I Danmark var smitten tæt på 30 personer pr. 100.000 indbyggere, men ifølge tal fra ECDC, så er tallet nu faldet til 25,3 personer over de seneste 14 dage.

Bulgarien var et af de lande, der først blev lukket ned, efter at regeringen ikke længere frarådede rejser til flere europæiske lande. De er dog også ved at have helt styr på smitten igen, og den nærmere sig 20.00 pr. 100.000 indbyggere, og der bør derfor ikke gå længe, før de åbner op igen.

Værst set det i øjeblikket ud for Spanien, som ifølge ECDC har overhalet USA i antallet af smittede, hvis man kigger på antallet af smittede pr. 1 million indbyggere. Frankrig og Kroatien er også stigende, og det forventes at begge lande bliver frarådet at rejse til for danskere i dag klokken 16.00, når regeringen opdaterer deres rejsevejledning.

Læs også

Mindreårige drenge blev levende begravet på kirkegård

 

 

Dagens Gossip