Professor: Coronasmittede kan rammes af alvorlige følgesygdomme

Skrevet af Henrik R

04/05/2020
Foto: Frederic Dides/SIPA/Ritzau Scanpix
Foto: Frederic Dides/SIPA/Ritzau Scanpix
Selvom man bliver raskmeldt fra coronavirussen, så kan man stadig blive ramt af følgesygdomme. Sådan lyder det fra en canadisk professor.

Mest læste i dag

Coronavirussen har efterhånden været en del af vores hverdag i Danmark i knap 2½ måned, men alligevel er det ganske lidt vi ved om virussen.

Vi ved at virussen primært går hårdest ud over de ældre og i forvejen svage mennesker, og vi ved at virussen smitter let. Men derudover ved vi faktisk ikke særlig meget.

Et nyt studie kan dog give os nogle svar, der desværre ikke er særligt rare. Ifølge den tidligere professor med fortid i psykiatri og medicin ved University of Toronto, Harvey Moldofsky, så vil coronavirussen bringe følgesygdomme med dig, sygdomme der vil forsøge at angribe alt.

Flere forskere advarer i nye studie om, at covid-19 angriber blodomløbet og hjernen, og det kan blandt andet ende med nyreskader, nedsat leverfunktion eller kronisk træthedssyndrom, selvom man er blevet raskmeldt fra coronavirussen. Sådan lyder det fra den tidligere professor ifølge mediet The Telegraph.

Folk blev erklæret raske for tidligt

Professoren har tidligere stået i spidsen for et studie, der påviste at flere Sars-patienter, led af følgesygdomme op til flere år efter, at de var blevet erklæret raske for Sars. Derfor er Harvey Moldofsky også bekymret for, at man raskmelder folk for hurtigt.

“At dømme ud fra min erfaring med Sars er jeg dybt bekymret for, at vores definition af, hvornår en patient er 'raskmeldt' er for snæver,” fortæller han til mediet.

Konklusionen fra professoren er, at man prioriterer forskningen i de langsigtede konsekvenser af coronavirussen, da man endnu ikke ved særligt meget. Dette skyldes naturligvis, at virussen er meget ny.