6 gode grunde til at du skal starte dagen med et glas varmt vand

Arkivfoto: Shutterstock

Her er seks gode grund til, at du skal drikke et glas varmt om morgenen.

Alle er afhængige af vand. Men selvom de fleste formentlig foretrækker at drikke koldt vand, så er der faktisk flere gode grunde til i stedet at drikke varmt vand. 

Der er nemlig flere sundhedsfordele ved at indtage varmt vand på tom mave fremfor koldt.

Det varme vand er nemlig både fordelagtigt for fordøjelsessystemet og for immunsystemet. Det hjælper nemlig blandt andet til at fjerne de toksiner, der påvirker vores immunsystem og beskytter os dermed mod sygdom. 

 

Læs også: Træt af at pynte juletræ? Ny skør øjenbryns-dille spreder sig på...

Her følger derfor seks gode grunde til at starte dagen med et glas varmt vand med for eksempel citron eller te. 

1. Forbedrer fordøjelsen: 

Et glas varmt vand renser blandt andet kroppen for toksiner, som er en betegnelsen for giftstoffer af biologisk oprindelse. Vandet stimulerer fordøjelsessystemet, og hjælper vores krop til bedre at fordøje og optage fødevarer.

Alligevel kan koldt vand kan i nogle tilfælde alligevel faktisk gøre mere skade end gavn. Det kolde vand får nemlig olie og fedt i den mad, du har spist til at størkne. Dermed bliver fordøjelsen besværliggjort og danner fedtdepoter. Derfor anbefales det at drikke varmt vand efter, at du har spist. 

2. Forebygger forstoppelse: 

Varmt vand kan også hjælpe med at stimulere fordøjelsen, forbedre tarmbevægelser og bekæmpe forstoppelse. 

3. Behandling af daglig ømhed og smerter:

Et glas varmt vand er desuden det bedste middel til lindring af  menstruationskramper og hovedpine. Det varme vand kan nemlig give en beroligende virkning på kroppen. Ifølge tidligere undersøgelser stimulerer det varme vand blodcirkulationen, hvilket hjælper til behandling af muskelkramper.

4. Kan hjælpe til vægttab: 

Det varme vand hæver kropstemperaturen og kropsskiftet, og det det stimulerer fedtforbrændingen i sidste ende. 

 

Læs også: Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

5. Forbedrer blodcirkulatonen: 

Varmt vand stimulerer også fjernelsen af fedtdepoter fra kroppen sammen med aflejringer, der påvirker nervestystemet. Derfor hjælper det varme vand også med at afslappe muskler og stimulere blodgennemstrømningen.

6. Forhindre tidlig aldring: 

Et glas varmt vand kan faktisk også hjælpe til at forebygge tidlig aldring. Når vores krop bærer rundt på giftstoffer, er den særligt udsat for sygdom og aldring. Men heldigvis hjælper det varme vand til at bekæmpe giftstoffer i kroppen og forebygger dermed mange forskellige sygdomme. Desuden hjælper det varme vand til reparation af hudceller og elasticitet.

Caroline Wozniackis kæreste afslører store planer

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip