Ser du meget fjernsyn? Så risikerer du denne livsfarlige sygdom, advarer læger

Det kan være farligt, at sidde for længe foran fjernsynsskærmen, viser en ny undersøgelse.

Det går hårdt udover helbreddet, hvis man sidder længe foran tv-kassen hver aften, lyder advarslen fra lægerne.

Hvad enten der er Tour de France, X-Factor fredag aften eller måske ens yndlingsfilm, så er det skønt at sidde og se lidt fjernsyn.

Alle bekymringer bliver sat på pause, når man nyder aftenkaffen eller lørdagsslik foran stue-akvariet, men faktisk er der god grund til at være bekymret, hvis man ser for meget fjernsyn, skriver Daily Star. 

For en ny, stor engelsk undersøgelse har netop påvist, at særligt mænd er i fare for at udvikle tarmkræft ved at se for meget fjernsyn.

Risikoen for at udvikle den farlige kræftsygdom steg med 35 procent, hvis man som mand ser mere end fire timers fjernsyn om dagen sammenlignet med mænd, der kun ser fjernsyn i maksimalt en time om dagen.

Læs også

Amanda advarer mod populær trend: Derfor bliver du tyk, hvis du tager billeder af din mad

I undersøgelsen indgik sundhedsdata fra mere end 500.000 mænd og kvinder i perioden fra 2006 til 2010. Undersøgelsen er foretaget af Imperial College London og University of Oxford i samarbejde med International Agency for Research on Cancer (IARC), og undersøgelsen er netop udkommet i tidsskriftet British Journal of Cancer.

Det får forskerne til at konkludere, at der er en sammenhæng mellem den stillesiddende aktivitet ved at se fjernsyn og udviklingen af tarmkræft. Alligevel er fjernsyn en særlig synder, når det kommer til udviklingen af kræftsygdommen. For forskerne kunne ikke påvise den samme sammenhæng, hvis man kiggede på tiden, der blev brugt foran computerskærmen.

-Tidligere undersøgelser har antydet, at stort forbrug af fjernsyn kan være tilknyttet andre former for adfærd, såsom rygning, alkoholindtag og indtag af snacks, og vi ved, at dette kan øge risikoen for tarmkræft, siger Neil Murphy, der står bag undersøgelsen som en af de ledende forskere fra IARC.

Læs også

Mand finder kæmpe æg og får et stort chok, da han forsøger at slå det ud

Der er dog stadigvæk ukendte faktorer, som forskerne ikke kan svare på.

Blandt andet det faktum, at det kun er mænd, der er i farezonen og ikke kvinder, når tiden foran fjernsynet bliver lidt for hyggelig.

Forskerne vurderer umiddelbart, at det skyldes at mænd lever mere usundt end kvinder, og at det kan skyldes mændenes forhøjet risiko, men dette kræver yderligere undersøgelser at fastslå med sikkerhed.

Træt hele tiden? 4 alvorlige sygdomme og lidelser kan gøre dig ekstra sløv - uden du er klar over det

Læs også

Kaste op - Hvis du føler dig ubehagelig tilpas, efter du har spist noget, der ikke rigtig passer din krop, så kan det være lettere at få dig selv til at kaste op end at håndtere den kvalme, du føler.

Blister i munden - Det er både smertefuldt og hæmmende at gå rundt med en blister i munden, men de færreste ved, at de faktisk fungerer som et faresignal.

Eksem - Dit immunsystem reagerer på et allergen, og du ender med at være nødt til at håndtere en langvarig hudbetændelse. Der er en række midler, der gør eksem lettere at håndtere, og en af dem er æblecidereddike eksemmiddel.

 

Dagens Gossip