Skidt nyt for mænd: Læger opdager uventet bivirkning ved at drikke energidrik

Foto: Shutterstock

En gruppe læger har opdaget en uventet bivirkning ved at drikke energidrikke såsom Red Bull eller Monster Energy.

Hvis du er blandt de mænd, der har en tendens til ofte at drikke energidrikke, øger du din risiko for at miste håret, har en ny undersøgelse vist.

Læs også

66-årig pensionist gik så meget til den i sengen, at han mistede hukommelsen

Ifølge Daily Star har en gruppe læger afsløret, at der er 30% større sandsynlighed for, at mænd mister håret, hvis de regelmæssigt drikker energidrikke. Det samme gør sig gældende, hvis man ofte drikker kaffe eller te med sødemiddel.

Eksperter fra Tsinghua University i Beijing har også opdaget, at man øger risikoen for at tabe håret, hvis man drikker sodavand eller såkaldte sportsdrikke.

I tidsskriftet Nutrients hævder de, at mændene regelmæssigt indtager mellem en og tre liter af disse drikkevarer om ugen.

De, der drak mere end én af disse drikkevarer om dagen, har angiveligt 42% større risiko for at opleve hårtab sammenlignet med dem, der ikke indtog disse drikkevarer.

En gruppe af de mænd, der tilstod, at de oplever hårtab, indrømmede også, at de i gennemsnit indtager 12 af disse drikkevarer på ugentlig basis.

Undersøgelsen er baseret på vanerne hos mere end 1.000 kinesiske mænd i alderen mellem 18 og 45 år, som blev fulgt i en periode på fire måneder.

I denne periode blev de bedt om at føre journal over deres spise- og drikkevaner samt give information om deres mentale helbred.

Men det var ikke blot drikkevarerne, der blev undersøgt nærmere. Det blev også afsløret, at mænd, der spiste større mængder fastfood og få grøntsager, også oplevede hårtab i højere grad.

Derudover er det også kommet frem, at de mænd, der indrømmede, at de ofte oplevede angst, også er har større risiko for at tabe håret.

Læs også

Læge advarer kvinder mod 'trick': Stik aldrig dette op forneden

Det er tidligere blevet understreget flere gange, at mange eksperter på området hævder, at hemmeligheden bag at beholde håret, er at have en sund og varieret kost.

 

Dagens Gossip