Smart hud-trick: Sådan tjekker du på 3 sekunder, om du har drukket nok vand

Foto: Shutterstock.

Det er en nem og effektiv måde at se, om du har drukket nok vand.

Hører man til dem, der er sunde og raske og har et almindeligt aktivitetsniveau, så er anbefalingen, at man drikker 1 ½ liter vand i døgnet. 2 liter er også ok og ingen tager skade af at drikke 3-4 liter, men så skal man ikke drikke mere. Med mindre man altså er meget fysisk aktiv og sveder ud over det sædvanlig.

Læs også

Mor deler simpelt og genialt vaske-trick: Folk er vilde med det

Sådan lyder det fra overlæge Lotte Usinger.

Man det kan godt være svært at få nok vand indenbords, selvom de fleste godt er klar over, at det er en god ide. Især når det er varmt, er det vigtigt at huske at drikke vand. 

Hvis du er tvivl, om du har drukket nok eller lider af væskemangel, så har doktor Karan Rangarajan fra det britiske sundhedssystem lavet en video på det sociale medie TikTok, hvor han deler et trick, der kan undersøge det.

Det skriver The Mirror.

Det er en anerkendt teknik kendt som Turgor-testen, forklarer Karan Rangarajan. 

Sådan gør du

Det er et meget simpelt trick. Alt hvad du skal gøre er at klemme huden på din hånd og se, hvor lang tid det tager for huden at falde på plads igen.

Foto: Shutterstock.

“Jo mere hydreret du er, jo mere elastisk bliver din hud, og den vil falde tilbage straks efter du har klemt,” forklarer han i videoen på TikTok, som du kan se herunder. Det vil altså sige, at hvis hudfolden langsomt svinder ind igen, er det en god idé at drikke noget mere vand.

Videoen kom på TikTok den 29. juni, og den er allerede blevet set over seks millioner gange og høstet mere end 685.000 likes.

Læs også

Smart trick: Derfor skal du lægge to halve citroner ind i ovnen

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip