Tandlægen Anna overrasker med afsløring: Gør aldrig denne gængse ting efter tandbørstning

Skrevet af Nicolai Busekist

27/12/2023
Foto: TikTok
Det er noget, som mange har for vane at gøre efter at have børstet tænder. Alligevel advarer tandlægen Anna mod at gøre det.

Mest læste i dag

Når du har børstet tænder, er det ikke unormalt, at du rækker ud efter flasken med mundskyl. Rigtig mange har gjort det til en vane, at de skyller munden, når de har børstet tænder.

Selvom rigtig mange er af den opfattelse, at det er det rette at gøre, er det tilsyneladende ikke tilfældet. I hvert fald ikke ifølge Anna Peterson, der er uddannet tandlæge.

Ifølge Daily Star har den kvindelige tandlæge forklaret, at det er en almindelig praksis, som mange har for vane at gøre. Alligevel er det vigtigt, at du undlader at gøre dette, da der er en risiko for, at det 'forårsager huller i tænderne'.

"Brug af mundskyl efter tandbørstning vil give dig huller i tænderne, så stop med at gøre det," siger hun.

Hun fortæller derefter, at der er en høj koncentration af fluor i tandpasta. Dette vil dog blive skyllet væk, når du benytter dig af en mundskyl, som har en forholdsvis lav koncentration af fluor.

Foto: TikTok

"Det har en meget lavere koncentration, og det er ikke nok til at beskytte dine tænder mod sukker, som du spiser og drikker," siger hun, hvorefter hun viser et hæfte, der er godkendt af Department of Health.

"Det står i vores evidensbaserede værktøjssæt, og alle tandlæger burde følge dette. Og jeg er på ingen måde imod mundskyl. For jeg anbefaler det faktisk til mine patienter. Men ikke alle patienter har brug for det."

"Jeg siger bestemt, at de ikke skal bruge det efter børstning," lyder det også fra Anna.

Desuden tilføjer hun, at det er bedre at bruge mundskyl efter at have spist. Når du har spist, har du nemlig en god grund til at benytte dig af det. Det har du ikke, hvis du netop har børstet dine tænder.

Foto: TikTok

Når du har brugt mundskyl, er det også vigtigt, at du venter med at spise og drikke. Det anbefales, at du venter minimum 30 minutter med at spise eller drikke.

Hvis du har været vant til at bruge mundskyl, når du er færdig med at børste tænder, skal du derfor vænne dig af med dette. I stedet skal du lære at bruge mundskyl på andre tidspunkter, hvor du har mere brug for det.

F.eks. kan du have en lille flaske med mundskyl med, når du tager på arbejde eller i skole. Dermed får du mulighed for at skylle munden, når du har spist morgenmad eller frokost.