Tandlæger advarer om farlig trend på nettet: Dette skal du ikke gøre, hvis du vil beholde dine tænder

Foto: Youtube

Eksperter advarer: Gør-det-selv videoer af hjemmelavede tandbøjler er farlige

Et besøg hos tandlægen er en dyr og møjsommelig affære, og hvis man ovenikøbet lider af tandlægeskræk, ja så er der mange grunde til at blive væk.

Alligevel er der ikke mange veje udenom, særligt ikke hvis ens bisser ikke sidder helt lige fra naturens side. 

Derfor har unge piger i USA fundet på nye måder at korrigere tænderne på i en helt stribe af nye youtube videoer, hvor pigerne har fundet nye alternativer til for de ucharmerende tandbøjler, skriver Expressen

Tandlæger advarer: 'Hun kan miste fortænderne'
I en af videoerne, der er blevet vist mere end 1,1 millioner gange, viser den unge teenagepige, hvordan man kan lave en hjemmelavet bøjle på fortænderne via en hårnål og en elastik.

Nu advarer den amerikanske tandlæge Guy Deyton mod netop de hjemmelavede foranstaltninger, der skal spare turen til tandlægen. 

Hun bruger en hårelastik, men hun ved ikke, at hvis hun begår en fejl, så kan hun miste sin fortænder. Jeg har dog også set eksempler med papirklips og sekundlim, siger tandlægen i et interview.  

Læs også

Tandlæge slår elskerindens 1-årige barn ihjel - men bagefter gør han det mest chokerende

Foreningen for tandlæger i USA har allerede advaret mod de hjemmelavede tandordninger, der er farlig, da blodtilførslen til tænderne og gummerne stopper, og de intetanende unge risikerer at tabe tænderne eller få infektioner og sår i gummerne. 

- Jeg er absolut forfærdet, og jeg føler at, jeg bør gå ud offentligt og advare mod disse videoer, siger tandlægen Guy Deyton.  

Tandbøjler i USA kan koste op mod 34.000 danske kroner, men mon ikke at to nye fortænder er væsentligt dyrere? 

Døm selv, om du ville kaste dig ud i egen tandregulering efter at have set denne video: 

Cheap easy braces!! Without going to the dentist!!!!!

 

 

Dagens Gossip