Tanyas søn fik herpes på fødegangen: Tre år efter kæmper familien stadig mod konstante udbrud

Tanyas søn fik herpes på fødegangen: Tre år efter kæmper familien stadig mod konstante udbrud

Da Tanya Jeanette Madsen for tre år siden fødte sin søn, blev fødselsoplevelsen alt andet end lykkelig.

Tanyas søn blev født for tidligt, i uge 35, og da han kommer til verden, var han livløs.

Med det samme kæmpede læger og sygeplejersker for at redde Tanyas nyfødte søn, og det lykkedes at få bragt lille Victor til live.

Men nogle dage efter opdagede den nybagte mor, at hendes lille søns øje hævede op, ligesom hun fandt sår i ører og i øregangen samt på næsen og i munden.

Sårene viste sig at være forsaget af virussygdommen herpes. Hverken Tanya eller hendes mand har virusset i kroppen.

- På sygehuset kan de ikke sige, hvordan vores søn er blevet smittet. Men det kan skyldes det stress, der pludselig er opstået på fødegangen, da alt skulle gå stærkt for at reddet et lille nyfødt barn, der ikke trækker vejret. Måske var det en spritningsprocedure, der smuttede, eller hvis en fra perosnalet havde haft et forkølelsessår, som vedkommende havde ramt og ikke fået rengjort sine hænder ordentligt bagefter, siger Tanya til Dagens.dk.

Selvom Tanya selvfølgelig er ked at det på sin søns vegne over, at han fik overført virussygdommen herpes på fødegangen, så er hun ikke sur på sygehuspersonalet.

- Det var vigtigere for mig, at de fik reddet vores søn, siger hun.

Victor fik samtidig taget en rygmarvsprøve for at undersøge, om virusset havde sat sig på hjernen. Prøverne viste heldigvis, at det ikke var tilfældet og dermed var der ingen frygt for menigikokker/meningitis.

Læs også

Mors skræmmende billeder af sønnen Oliver går viralt: Tænk dig om, før du kysser en baby

Får konstante udbrud

Det er nu tre år siden, men desværre lider Victor stadig af virussen, der under normale omstændigheder burde gå i sig selv igen.

- Vores søn lider desværre under at være blevet for tidligt født, og han kæmper med nedsat immunforsvar. Derfor har han svært ved at bekæmpe virusset. Det betyder, at han konstant har udbrud, og hver gang han afslutter en behandling, går der en unge, og så er det i udbrud igen, siger Tanya.

Hun fortæller, at lægerne ikke kan sige, om lille Victor nogensinde slipper af med sin herpes.

- Vi har lært at leve med det som det er, og det er ikke livstruende for ham. Men jeg frygtede det meget det første år, hvor det, hvis ikke man opdager udbruddet i tide, kan gå hen og sætte sig på hjernen, siger moderen.

 

Dagens Gossip