Teenager nægtet livreddende behandling: Testet positiv for cannabis

Ninna Andreasen

379 uger siden

|

14/04/2017
Lægerne advarede ham om, at han ville dø, efter han blev testet positiv.

Dagens topnyheder

Indtil den 24. november sidste år levede den 19-årige Riley Hancey et helt normalt liv. Han stod på ski, cyklede og løb og var i det hele taget meget fysisk aktiv.

Alt dette blev ændret på grund af en lungebetændelse, skriver KSL.

Teenageren blev ramt af en voldsom betændelse i lungerne og endte på hospitalet. Efter 10 dages indlæggelse kollapsede den ene lunge, og lægerne sagde, at det ville kræve en dobbelt lungetransplantation, hvis han skulle overleve.

Men Riley Hancey blev ifølge hans far nægtet en transplantation, da der blev fundet spor af THC, som er det berusende stof i marijuana, i sønnens blod.

- Riley røg marijuana til Thanksgiving med sine venner. Det er ikke, fordi han har røget i 30 år og havde skadede lunger på grund af det, siger faderen, Mark Hancey.

Faktisk havde sønnen ifølge faderen ikke taget nogen stoffer i et år før han blev syg.

Hospitalet vil ikke udtale sig i den konkrete sag, men har udsendt en udtalelse om de generelle retningslinjer for transplantationer.

- Vi transplanterer ikke organer til patienter med et aktivt forbrug af alkohol, tobak eller stoffer eller afhængighed af disse, før problemerne med det er blevet adresseret, fordi disse rusmidler modvirker en transplantation, lyder det fra Utah University Hospital.

Patientens alder og andre eventuelle sygdomme bliver også taget med i vurderingen af, om de kan få et nyt organ. Ifølge Riley Hanceys far sagde en læge til sønnen, at han ville dø uden en transplantation. Den unge mand brød sammen i tårer.

Familien gik i gang med at lede efter andre hospitaler, som ville udføre operationen. Det lykkedes på Hospital of the University of Philadelphia. For to måneder siden blev sønnen fløjet til hospitalet, og for 12 dage siden fik den 19-årige to nye lunger.