Tre store fordele ved at være født i december

Der er mange fordele ved at være født i december. Foto: Shutterstock

Det er generelt ikke særligt fedt at være født i december. Når der ikke er særlig lang tid mellem jul og fødselsdag, er det lidt som om, at al fokus lægger på julen og man derfor ikke får nogen særlig opmærksomhed. En ny undersøgelse peger dog på, at der kan være fordele ved at være født i december.

Der er tilsyneladende fordele ved at være født i samme måned som julen. 

Om fødselsmåneden kan betyde noget for din personlighed, din skæbne eller noget helt andet er selvfølgelig ikke altid lige videnskabeligt funderet. Astrologi tager f.eks. udgangspunkt i din fødselsdato og forsøger at forklare mange forskellige forhold ud fra dette ene faktum. De tre nedenstående positive effekter ved at være født i december er dog ikke forklaret via astrologi. 

Videnskaben taler f.eks. om, at der kan være mere d-vitamin til fostret under en sommergraviditet, og det f.eks. kan skabe grobund for at mange atleter er født i december. Andre lignende påstande florerer, men fælles for dem alle er, at det aldrig helt kan forklares, hvorfor der er signifikante forskelle mellem mennesker, der er født i forskellige måneder. 

Vi vil selvfølgelig gerne muntre de personer op, der ikke synes, at det er fedt at være født i december måned. så her er tre gode grunde til at glæde sig over din fødselsdag i julemåneden.

Læs også

Afsløring: Her er deltagerne til Den Store Bagedyst-juleudgave

1. Du lever længere end andre

Den mest positive nyhed er, at børn født i december tilsyneladende kan forvente at leve længere. Det viser en undersøgelse, der er publiceret i Journal of Aging Research. Ifølge undersøgelsen er der en signifikant højere chance for at blive 105+ år gammel, hvis man er født i december sammenlignet med de, der er født i juni. Datasættet til undersøgelsen indeholder over 20.000 personer, som er blevet født i tidsrummet 1880-1895, derfor er det selvfølgelig ikke sikkert, at de konklusioner, som undersøgelsen når frem til kan replikeres direkte til vores samtid. 

Alligevel er der altså indikationer på, at du kan forvente at leve længere tid, end hvis du var født på andre tidspunkter af året.

2. Du får mere succes end andre

En undersøgelse har vist, at de yngste i en klasse har stor fordel af at være i et modent miljø. Det udvikler deres kognitive evner og det kan i sidste instans betyde, at man som decemberbarn ender med at udvikle sig mere positivt end sine klassekammerater.

December-babyer er de yngste i klassen, og når de bestræber sig på at indhente deres jævnaldrende, så ender de i mange tilfælde med at overgå dem. De udvikler sig positivt og får dermed et læringaktiv, som er en nøgleingrediens for senere succes.

3. Du er gladere end andre

Faktisk har du slet ikke behov for at læse denne artikel. For decemberbørn har bare et bedre mentalt helbred. I hvert fald hvis vi skal tro på de studier, der fortæller, at fødselsmåneden kan påvirke dit humør. Babyer, der er født om vinteren har ifølge den undersøgelse ikke så nemt ved at blive irriteret som andre og har et mere positivt sind.

Og så bliver man jo bare glad i julemåneden, når man kan hygge med familien, se julekalender og tænde op i pejsen. 

Læs også

Nissepigen Tinka drømmer om Leonardo DiCaprio

 

 

 

 

 

Dagens Gossip