Tvillinger fødes med sammenvoksede hoveder - men se nu forvandlingen efter mirakeloperation

06/04/2017 14:45

Emil Ryttergaard

Sundhed
Foto: Facebook
Foto: Facebook
De to tvillinger delte hoved ved fødslen, men efter en lang operation blev de to drenge endelig skilt ad og kunne se hinanden for første gang.

Mest læste i dag

Da Aidan og Jadon McDonald første gang så dagens lys, var det ikke nogen nem begyndelse på livet. 

De to amerikanske søskende fra New York var vokset sammen i hovedet og måtte kæmpe for livet, da febere og sygdomme ramte de to spæde babyer, skriver CNN

Men efter en hård kamp fra lægernes side, kunne de to drenge i en alder af 13 måneder langt om lange komme under kniven og blive separeret ved hovedet i november 2016. 

Den komplicerede og risikofyldte operation startede om torsdagen og sluttede først fredag efter 27 intense timer.

Efter 16 timer kunne lægerne adskille de to børn, men derefter ventede der stadig timevis af svære manøvrer for lægerne, der skulle genskabe de to børns kranier. I alt tog operationen 27 timer, inden Aidan og Jadon McDonald kunne se hinanden i øjnene for første gang.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Operationen indebar store risici, hvor den ene eller begge børn kunne ende med hjerneskader eller dø, men uden en operation var der 80 procent risiko for at børnene ville dø inden de nåede to-års alderen. 

Men efter mange timer på operationsbordet, hvor lægerne også havde lavet en 3D-model af børnenes sammenvoksede hoveder for at øve sig, kunne forældrene endelig ånde lettet op. 

Siden har de to drenge klaret sig forbløffende godt, og efter deres adskillelse rører de hele tiden ved hinanden. 

- Det rører altid hinanden. I går da det blev lagt i vognen efter operationen, så snart at jeg så dem, efter at have kigget væk et øjeblik, så jeg dem ligge arm i arm, og næste gang jeg kiggede holdte de i hånd, siger faderen Christian McDonald til CNN.

Da børnene først blev født, måtte Christian og moderen Nicole McDonald køre de sammenvoksede tvillinger rundt i en lille rød vogn, og efter at drengene blev adskilt, så var det den samme røde vogn, som de nu adskilte drenge blev transporteret ud i. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Se selv den rørende video, hvor de to tvillinger for første gang kan forlade hospitalet som to separate børn.