Undersøgelse afslører: Denne simple ting kan sætte mere gang i livet i soveværelset

02/09/2023 10:46

Nicolai Busekist

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du og din partner ønsker at sætte mere gang i livet i soveværelset, er der utallige måder at gøre det på. Men det behøver ikke at være avanceret eller krævende.

Mest læste i dag

Hvis du har et ønske om at få bedre gang i livet i soveværelset, er der mange måder at gøre det på.

En ny undersøgelse har dog vist, at det ikke behøver at være svært eller tidskrævende. Derimod vil det blot kræve, at du og din partner begynder at 'lege med jer selv' ved siden af hinanden.

En gruppe forskere har opdaget, at dette er medvirkende til at øge seksuel tilfredsstillelse. Det betyder, at det kan vise sig at være den simple hemmelighed bag et givende liv i soveværelset.

Derfor er der altså ikke behov for avancerede stillinger eller eventyrlige rollespil. Derimod kan 'selvfornøjelse' i din partners nærvær være nøglen til at forbedre den egentlig 'leg under lagnerne.'

Undersøgelsen er blevet udført af en gruppe psykologiprofessorer fra University of Southampton i Storbritannien, og har haft 265 deltagere. Alle deltagere er blevet spurgt om deres intime aktiviteter og følelser omkring dem.

Resultaterne er ifølge New York Post efterfølgende blevet offentliggjort af International Journal of Sexual Health.

"Gensidig selvfornøjelse referer til tilstedeværelsen eller involveringen af en partner under selvstimulering, hvilket kan forekomme før, under, efter eller uden anden seksuel aktivitet," forklarede professorerne.

Blandt de 268 deltagere, var der 117 kvinder og 151 mænd i alderen fra 18 til 65 år. Fælles for alle deltagere er, at de var i et fast forhold under undersøgelsen.

Selvfornøjelse er en aktivitet, som for de bliver udført alene. Men undersøgelsen har nu vist, at det er overraskende almindeligt, at par leger med sig selv sammen med en partner.

Lidt over halvdelen af de adspurgte (50,7%) svarede, at de havde deltaget i 'gensidig selvstimulering' i de to uger, hvor de deltog i undersøgelsen.

Deltagerne blev dernæst spurgt om 23 følelser vedrørende deres liv i soveværelset. Desuden blev de bedt om at vurdere styrken af hver af disse følelser på en skala fra 1 til 5.

Blandt de par, der sommetider kastede sig ud i at stimulere sig selv side om side, var der generelt højere tal forbundet med de positive følelser.

"At engagere sig i gensidig selvfornøjelse kan øge pars seksuelle repertoire og øge den seksuelle tilfredshed," erklærede forskerne.

Undersøgelsen afslørede også, at både mænd og kvinder 'leger med sig selv i samme omfang. Det direkte modbeviser den gamle skrøne om, at mænd er mere tilbøjelige til at gøre det.

Ifølge undersøgelsen havde 63% af de mandlige deltagere fornøjet sig selv indenfor de seneste par dage. For kvinderne gjaldt det for 56% af dem.

Dette bliver desuden bakket op af en undersøgelse udført af Tenga i 2019, hvor 10.000 voksne i ni lande blev interviewet. Her blev det konkluderet, at kvinder tilfredsstiller sig selv næsten lige så ofte som mænd.

Dog kunne tre ud af fire mænd svare ja til, at de ser voksenfilm i denne forbindelse. Anderledes var det for kvinderne, hvor det kun var tilfældet for lidt over halvdelen af dem.