Utrolig dyster melding fra WHO: Corona forsvinder måske aldrig

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Akutberedskabschefen for WHO, Mike Ryan kommer med en utrolig dyster udmelding. Vi skal måske forberede os på at leve med coronavirussen for evigt.

I løbet af de seneste par måneder har vi fået flere forskellige meldinger omkring coronavirussen. Nogle mente, at virussen ville være væk inden for et år, da vi dermed ville være lykkedes med en vaccine.

En matematisk model mente, at coranavirussen kunne være her i op til to år, men nu lyder det fra WHO’s akutberedskabschef Mike Ryan, at vi måske skal forberede os på, at coronavirussen vil være her for evigt.

Læs også

Nye corona-retningslinjer i Danmark

Den dystre melding kommer han med i et interview til CNN.

Måske er den her for evigt

“Det kan være, at coronasvirussen bliver en af mange andre virus i vores samfund. Det kan være, at den aldrig forsvinder. HIV virussen eksisterer stadig,” lyder det fra Mike Ryan til CNN.

Mike Ryan understreger, at de to virusser bestemt ikke er ens, men at vi må være realistiske og forberede os på det værste.

Hvis vi skal slippe af med coronavirussen, så kræver det en vaccine, som både er tilgængelig og yderst effektiv. Det nytter ikke noget med en dyr vaccine, som ikke alle mennesker har mulighed for at få.

“Med en vaccine vil vi få en mulighed for at udrydde virussen. Men det kræver, at vaccinen er tilgængelig. Den skal være ekstremt effektiv, og alle skal have mulighed for at få den og bruge den,” fortæller WHO-chefen til CNN.

Tager vi et kig på verdensplan, så er der bekræftet 4.223.047 smittede med coronavirus. Ud af disse er 291.519 døde efter smitte med virussen.

Læs også

Chokeret mor udbrød: "Åh Gud" og så gled den ud af hendes øje

 

 

Dagens Gossip