Vil du gerne leve længere? Doktor der blev 105 år delte sine tips

De fleste mennesker vil gerne leve så længe som muligt. Er du blandt dem, kan det måske betale sig at huske på de tips, som den nu afdøde 105 år gamle doktor kom med år inden sin død.

Den gennemsnitlige levealder er steget betragteligt, og det forventes, at den vil fortsætte med at stige. Tilbage i starten af 1900-tallet, var den gennemsnitlige levealder for kvinder 58 år, mens den for mænd var på 55 år. I 2014 var den gennemsnitlige levealder for kvinder 83 år, mens den for mænd var 79 år.

Der er dog langt fra starten af 80 år til at nå de 100 år, men der er tips til at nå derop. Dr. Shigeaki Hinohara formåede at blive 105 år, før han gik bort i juli 2017. Den anerkendte læge og formand for St. Lukes International University, blev tilbage i 2009 interviewet, da han var 97 år gammel. Her delte han nogle af de tips, som han mente, var årsagen til, at han havde levet så længe.

Hovedpointerne fra doktoren var blandt andet, at man skal bekymre sig mindre, ikke gå på pension, man skal sørge for at have en sund vægt, have det sjovt, altid tage trapperne i stedet for elevatoren, og sidst men ikke mindst, så skal man ikke blindt stole på sin læge.

Op indtil han hans død som 105-årig, valgte Dr. Shigeaki Hinohara at fortsætte med sit arbejde. Han arbejdede således op mod 18 timer om dagen, og han havde en kalender, hvor der fortsat var plads til at booke en tid de næste fem år frem.

Journalisten der i 2009 interviewede Dr. Shigeaki Hinohara fortalte, at det meget vel var hans passion for sit arbejde og at hjælpe andre mennesker, som holdt ham kørende og i live.

”Han troede at livet handlede om at give, så han havde et fantastisk drive, og en passion for at hjælpe folk. Han vågnede tidligt hver morgen, så han kunne gøre noget vidunderligt for andre folk,” fortæller hun i et nyligt interview med BBC og fortsætter:

”Det var det, der holdt ham kørende, og det som holdt ham i live. Han havde altid målsætninger for dagen, i den næste dag og de næste fem år,” fortæller hun.

”Spørg om lægen selv ville foreslå det til sin partner eller børn”

Tager man et kig på de forskellig forslag og teorier som doktoren havde for at leve længere, så kom han også med uddybende forklaringer til, hvorfor lige netop de ting, kan have en effekt på længden af dit liv.

Bekymre dig mindre, spis godt, få nok søvn og ha’ det sjovt:

”Vi kan alle huske, da vi var børn og havde det sjovt, at vi ikke fik nok søvn eller glemte at spise. Jeg tror, at mange voksne, og så kan have godt af den attitude. Det er bedst ikke at trætte kroppen med for mange regler som madtider og sengetider,” lød det fra. Dr. Shigeaki Hinohara.

Du skal ikke være overvægtig, hvis du vil leve længe:

Til morgenmad drikker jeg kaffe, et glas mælk og noget appelsinjuice med et teskefuld olivenolie i det. Olivenolie er godt for blodårerne, og det holder min hud sund. Frokost er mælk og et par småkager, eller ingenting, når jeg har for travlt til at spise. Jeg bliver aldrig sulten, fordi jeg fokuserer på mit arbejde. Aftensmad er grøntsager, lidt fisk og ris, og to gange om ugen får jeg 100 gram let kød,” fortalte han.

Følg ikke altid lægens ord:

Når en læge anbefaler, at du tager en test eller gennemgår en operation, så spørg om lægen ville foreslå det samme til sin partner eller sine børn. Modsat den populære mening, så kan læger altså ikke kurere alle. Så hvorfor gennemgår unødvendig smerte ved hjælp af en operation? Jeg mener, at musik og dyreterapi kan hjælp langt mere end de fleste læger kan forestille sig,”

Glem smerten ved at have det sjovt:

Smerte er noget mystisk noget, og den bedste måde at glemme det på, er ved at lave noget sjovt. Hvis et barn har tandpine, så vil han eller hun hurtigt glemme alt om smerten, hvis i begynder at lege eller spiller et spil,” lød det fra ham.

Altid tag trapperne:

”Jeg tager altid to trin ad gangen, for at holde mine muskler i gang,” sluttede den anerkendte doktor.

Er det kampen mod kiloerne, som du måske har lidt mere besvær med, så kan du prøve at tjekke denne artikel med tips til, hvordan du kan forbrænde kalorier i dagligdagen, uden at tænke videre over det.

Læs også

5 kreative måder at forbrænde kalorier på i 30 minutter, uden at du tænker over det

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip