WHO med skarp kritik: "Vågn op"

WHO advarer om at åbne for hurtigt. Foto: Shutterstock

"Folk er nødt til at vågne op. Data lyver ikke. Situationen på Jorden lyver ikke,” udtalte WHOs chef for akutberedskab, Michael Ryan, på en pressebriefing i Genève.

WHO er ikke imponeret over, hvordan flere lande håndterer coronasituationen og opfordrer derfor disse lande til at "vågne op" og gøre mere for at bremse udviklingen af coronatilfælde. Landene skal ifølge WHOs chef for akutberedskab, Michael Ryan, tage kontrol over situationen og sikre, at virussen ikke kommer helt ud af kontrol.

Indtil videre er der intet, der tyder på, at virussen er under kontrol. Antallet af bekræftede smittede har passeret 11 millioner og mere end 500.000 mennesker er døde.

Læs også

Tænk dig om, hvis du overvejer dette i din ferie

Selvom det er USA, der er hårdest ramt, når det gælder smittetilfælde og dødsfald, kæmper flere lande i Latinamerika en ulige kamp mod virussen, der spreder sig hurtigere end hvad WHO er tilfreds med.

Selvom både Brasilien og Mexico er hårdt ramt, så har landene valgt at ophæve de lockdowns, som har været indført. Det er netop dette forhold, som Michael Ryan advarer imod.

"Der er gode økonomiske grunde til, at landene bringer deres økonomier tilbage online," udtalte han på pressebriefingen. "Det er forståeligt, men du kan heller ikke ignorere problemet. Problemet forsvinder ikke på magisk vis."

Derfor står disse lande overfor nogle vigtige valg. Ofte er valget mellem kortsigtet økonomi og landets sundhed. Michael Ryan mener dog, at det aldrig er for sent at tage kontrol over epidemien.

"Hvis landene fortsætter med at åbne sig uden at have kapacitet til at klare den sandsynlige belastning i sundhedssystemet, ender du i et worst-case-scenarie," advarede Ryan.

Derfor skal flere lande tænke sig om inden de åbner ydeligere op.

Læs også

Coronavirus muterer: Spreder sig hurtigere

 

 

 

Dagens Gossip