Advarsel til alle med Netflix: Pas på dette alvorlige svindelnummer

Skrevet af Ane Sørensen

344 uger siden

|

06/11/2017
Teknologi
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Svindlere forsøger i disse dage at lokke private oplysninger ud af intetanende netflixbrugere med en falsk e-mail.

Dagens topnyheder

Brugere af den populære streamingtjeneste Netflix bliver i disse dage advaret mod en ny svindelmail, som sendes ud i et forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af dem.

Advarslen kom forleden fra det australske it-sikkerhedsfirma Mailguard, og mailen giver udtryk for, at brugerens oplysninger er ugyldige, hvorfor deres abonnement vil ophøre. 

Det skriver det australske medie news.com.au.

Your suspension notification (din opsigelsesmeddelelse red.), lyder overskriften på svindelbeskeden, som henvender sig direkte til netflixbrugeren med dennes navn.

- Vi kunne ikke validere dine faktureringsoplysninger for den næste periode af dit abonnement. Derfor suspenderer vi dit medlemsskab, hvis vi ikke modtager et svar fra dig inden for de næste 48 timer. 

- Vi vil selvfølgelig gerne have dig tilbage, du skal bare klikke genstart dit medlemsskab for at opdatere dine oplysninger og nyde alle de bedste tv-serier og film uden afbrydelser, står der blandt andet i den falske e-mail.

Hvis du klikker på linket i bunden af mailen, bliver du sendt videre til en falsk login-side, som umiddelbart ser vældig troværdig ud. Men trods det overbevisende udtryk, er det altså ikke Netflix selv, der er afsenderen.

Hvis du logger ind på den falske side, bliver du bedt om at indtaste oplysninger som dit fulde navn, din fødselsdato, adresse og betalingsoplysninger

Udfylder du disse oplysninger, bliver du sendt videre til en side, hvor der står, at dit medlemsskab er blevet genaktiveret.

- Med de detaljerede data, som det falske website beder om: adresse, kreditkortoplysninger, kørekortoplysninger, moderens pigenavn osv., kan svindlerne potentielt begå identitetstyveri og få adgang til offerets bankkonti og deres kreditkort, siger Emmanuel Marshall fra Mailguard til news.com.au.

Hvis du modtager den falske e-mail, er det bedste du kan gøre ifølge Mailguard at ignorere den.

Netflix oplyser i et skriftligt svar til dagens.dk, at svindel desværre er meget udbredt:

- Vi tager vores brugeres sikkerhed meget alvorligt, og Netflix benytter sig af adskillige proaktive foranstaltninger, for at opdage bedragerisk aktivitet, så vi kan holde Netflix og vores kunders konti sikre. Desværre er svindel udbredt på internettet og målrettet populære brands som Netflix og andre selskaber med store kundebaser, for at lokke brugerne til at udlevere deres personlige oplysninger.

- Hvis brugere vil vide mere om, hvordan de kan beskytte deres personlige oplysninger mod svindel og anden ondsindet aktivitet, kan de kontakte kundeservice eller læse mere på netflix.com/security.

Du kan læse hele advarslen fra Mailguard lige her.

Ansatte afslører: Denne burger skal du aldrig bestille på McDonald's