Facebooks nye uhyggelige funktion: Nu kan andre afbryde dine private samtaler

Nils Würtzenfeld

378 uger siden

|

19/04/2017
Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For fremtiden kan Facebook-brugere verden over se frem til at blive afbrudt, når de bruger den populære Messenger-funktion.

Dagens topnyheder

Tirsdag kom Facebook-stifter Mark Zuckerberg med en udmelding, som nok vil skaber panderynker hos millioner af Facebook-brugere verden over.

For fremtiden skal det nemlig være muligt for Facebook at bryde ind i dine private chat-samtaler og komme med forslag til, hvad brugerne bør købe. Det skriver Politiken.

Det står klart, efter Mark Zuckerberg tirsdag meddelte, at Facebook for fremtiden vil forsøge at indarbejde andre virksomheder og deres tilbud i den populære samtale-app Messenger.

Det vil eksempelvis betyder, at to venner, der over Messenger snakker om en ny biograffilm, pludselig kan blive præsenteret for en annonce i deres chat, hvor det fremgår, hvor de kan tage ind i se den nye film.

Det samme vil gøre sig gældende for andre ting så som mad, mærke- eller dagligvare. 

Udover de uventede pop-up reklamer vil Facebook også forsøge at integrere andre tjenester i Messanger – for eksempel musiktjenesten Spotify, der vil gøre det muligt at dele musik i sin Facebook-chat.

Samtidig vil Zuckerberg og co. for fremtiden også forsøge at indarbejde virtuelle elementer på det sociale medie.

Det drejer sig om det såkaldte ’augmented reality’, der giver Facebook-brugere mulighed for at se virkeligheden tilført virtuelle elementer gennem deres telefon.

Et eksempel er den meget poplære app 'Pokémon Go', hvor brugerne gennem deres telefon kan jagte de små Pokémon–væsner i virkelighedens verden.

Læs også: 59-årig kvinde fra Roskilde overtalt til at tænde sit webcam: Først bagefter indså hun problemet