Fup-sms kan ødelægge din smartphone: Ejer du populær telefon, skal du opdatere den nu

Emil Ryttergaard

389 uger siden

|

27/01/2017
Teknologi
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Har du en af de mest solgte smartphones herhjemme, så skal du tage der i agt for en farlig virus-sms, der kan gøre din telefon ubrugelig.

Dagens topnyheder

Når nogen ringer eller skriver en sms, så er det jo det mest naturlige i verden at gribe telefonen og svare personen i den anden ende. 

Men med de sofistikerede smartphones, der både kan sende mails, gå på netbank, tage billeder og film samt tusind andre ting, så er de små lommecomputere et sandt mekka for potentielle hackere. 

Det er it-sikkerhedsfolk også meget opmærksom på, og i en undersøgelse har et sikkerhedsfirma fundet en alvorlig brist i de populære Samsung Galaxy smartphones, skriver Version2

Ved at sætte en telefon til computeren kan hackere sende en særlig sms til ældre modeller af Samsung Galaxy telefoner, der kan få telefonen til at genstarte igen og igen - uden at man hverken kan ringe, smse eller overhovedet bruge telefonen. 

Sms’en har ikke noget indhold, og derfor kan man ikke gardere sig særligt mod det farlige hack, der gør telefonen ubrugelig.

Hvis man får sms’en og den inficerer telefonen, så vil man opleve at den blot genstarter for evigt. Det er muligt at gendanne telefonen, men man risikerer at miste vigtige data i processen.

Sikkerhedhullet er særlig udtalt på telefonerne af typen S4, S4 Mini, S5 og Note 4, men ikke de nyere S6 og S7 modeller.

Fejlen er siden blevet rettet i en opdatering af Samsung, hvortil alle ejere af ældre Samsung Galaxy modeller opfordres til at opdatere deres telefoner hurtigst muligt. 

Men da it-specialisterne kun tjekkede Samsung telefonerne, er det også sandsynligt, at andre telefoner indeholder samme sikkerhedshul - derfor er det som altid en god ide, at opdatere softwaren på telefonen, hvis man er i tvivl.

Politiet har også tidligere advaret mod sms-er, der forsøger at tvinge adgang til personlige oplysninger, såsom dit nem-id