Google er ikke længere verdens mest besøgte hjemmeside

30/12/2021 09:15

Mathias Madsen

Teknologi
Søgemaskinen Google er blevet overhalet indenom dette år i kategorien som verdens mest besøgte hjemmeside - endda af en forholdsvis ny side.

Mest læste i dag

I lang tid er det søgemaskinen Google, som har ligget nummer et på listen over mest besøgte hjemmesider verden over, og det er ikke så mærkeligt endda. De fleste af os bruger Google hver dag og bruger søgemaskinen som adgangsportal til andre hjemmesider.

Da Google blev grundlagt i 1998, gik der ikke længe før deres søgemaskine blev en af de allermest populære og allerede i starten af nullerne dominerede de markedet. Siden da har Google været den suverænt største søgemaskine på nettet og altså dermed også en af de mest besøgte hjemmesider.

I 2020 var det da også Google.com, som lå på førstepladsen over mest besøgte hjemmesider, efterfulgt af andre store hjemmesider såsom Facebook.com på andenpladsen, Microsoft.com på tredjepladsen, Apple.com på fjerdepladsen og den populære streamingtjeneste Netflix.com på femtepladsen. 

I løbet af 2021 blev Google dog væltet af pinden flere gange af en lidt nyere hjemmeside, som er eksploderet i popularitet de sidste par år; nemlig TikTok. Det skriver Cloudflare

Foto: Shutterstock

TikTok er en videoapp og -hjemmeside, hvor man kan dele og se små søde, skøre og sjove videoer. Den blev grundlagt af et kinesisk selskab og frigivet på Android og IOS i 2017. 

Siden da har mediet haft enorm succes over hele verden, og i 2020 fik TikTok.com sneget sig op på en syvendeplads på listen over mest besøgte hjemmesider. 

Det er altså lykkedes det kinesiske medie at springe seks pladser og tage førstepladsen fra Google i 2021. Faktisk så gjorde TikTok det allerede i én dag d. 17. februar og nogle flere dage både i marts og maj. Siden august har TikTok dog ligget nogenlunde stabilt på førstepladsen, og gør det altså stadig. 

TikTok kan ydermere prale af at have slået Facebook som det mest brugte sociale medie, når man måler på mængden af trafik på mediet. Samtidig rundede mediet i september en stor milepæl med 1 milliard aktive brugere hver eneste måned.  

Listen over mest besøgte hjemmesider i 2021

 1. TikTok.com
 2. Google.com
 3. Facebook.com
 4. Microsoft.com
 5. Apple.com
 6. Amazon.com
 7. Netflix.com
 8. YouTube.com
 9. Twitter.com
 10. WhatsApp.com

Listen over mest besøgte hjemmesider i 2020

 1. Google.com
 2. Facebook.com
 3. Microsoft.com
 4. Apple.com
 5. Netflix.com
 6. Amazon.com
 7. TikTok.com
 8. YouTube.com
 9. Instagram.com
 10. Twitter.com