Advarsel: Opdater din computer med det samme - Store sårbarheder i Windows

Microsoft har udsendt en ny opdatering til brugere af Windows 10, så de kan komme i sikkerhed for hackere. Det er nemlig sådan, at de tidligere versioner af Windows 10 har sårbarheder, som hackere kan udnytte til at sende virus.

Hvis du kører med styresystemet Windows 10 på din enhed som 800 millioner andre, så bør du hurtigt sørge for at få opdateret dit system. Microsoft har nemlig fundet flere kritiske sårbarheder i deres seneste udgave, og det betyder, at hackere let kan sprede virus fra din computer.

Det er det amerikanske medie CNN der i går meldte ud, at Microsoft opfordre alle deres brugere med Windows 10 til at opdatere til den seneste version. Har man allerede gjort dette, behøver man ikke gøre mere, så er ens computer nemlig sikret.

Læs også

Datter forærede far populær test: Fandt ud af, at hun ikke var hans datter

Har man ikke opdateret til den seneste version, så er det bare med at få det gjort, for kritiske sårbarheder i tidligere udgaver betyder nemlig, at hackere har frit spil til at dele virus fra din computer, helt uden at du ved det.

Derfor er der potentielt flere hundrede millioner mennesker, der på nuværende tidspunkt er i fare for at blive ramt, og derfor er det vigtigt, at man får opdateret sit styresystem.

Sådan får du opdateret dit styresystem

I Windows 10 er der mulighed for at computeren enten automatisk opdaterer til den seneste version, eller at man manuelt skal gøre det. 

Hvis man har sat den til automatisk at opdatere, så bør man være på den sikre side, men det vil alligevel være en god ide at tage et kig, om opdateringen er gået igennem.

Er det ikke tilfældet, så skal du ind manuelt og downloade samt installere den seneste version, og det er heldigvis slet ikke lige så kringlet, som det ellers kan lyde til.

  1. Klik på søgefeltet. Det vil typisk være i bunden af venstre side ved siden af startmenuen.

  2. Skriv Windows Update og klik på den fane, der dukker op.

  3. Herinde vil Windows Update automatisk søge efter den seneste opdatering, og så skal du blot bede den om at downloade og installere.

Desto før du får opdateret til den seneste version af Windows 10, desto hurtigere vil du være sikret, at hackere ikke kan sende virus fra din computer.

Læs også

Så kom frygtet ændring: MobilePay indfører månedligt gebyr

 

Dagens Gossip