Advarsel til iPhone-ejere: Lad være med at opdatere din telefon!

iPhone-ejere advares mod at opdatere deres telefoner. Foto: Shutterstock

Den seneste opdatering til iPhone og iPad har én graverende fejl, som får mange telefonejere til at klage til Apple.

I sidste uge landede den nyeste iPhone i danske butikker, og snart kommer der en endnu nyere model - den længe ventede iPhone X.

Den nye version af den populære telefon med æblelogoet på ryggen markerer desuden, at det er 10 år siden, at verden for første gang stiftede bekendtskab med iPhone, og siden er telefonen fra Apple blot blevet bedre og bedre. 

Og dog. For faktisk har rigtig mange iPhone-ejere for nyligt oplevet, at deres telefoner er begyndt at tabe enormt meget strøm, selvom den blot ligger i lommen eller tasken, skriver det amerikanske medie Forbes.

Problemet er ikke selve telefonen, men den seneste opdatering af telefonens styresystem, der går under navnet IOS 11. 

Det nye styresystem har et hav af smarte og skjulte funktioner, der gør hverdagen lidt nemmere, men der er også en bagside af medaljen med den seneste opdatering. 

Læs også

Ny opdatering til din iPhone i dag: 6 hemmelige funktioner, som er helt geniale

It-firmaet Wandera har undersøgt sagen nærmere og har fundet ud af, at ældre iPhone-modeller, herunder iPhone 5S, 6 og 7, mister strøm på batteriet dobbelt så hurtigt med den nye opdatering, hvis man sammenligner med telefoner, der stadig kører med det tidligere styresystem IOS 10.

Er man så heldig at have fået fingrene i en ny iPhone 8, så er der intet problem med batteriets levetid. 

Undersøgelsen viser, at iPhones der stadigvæk kører på det gamle system, kan klare 240 minutter på et fuldt opladet batteri, før telefonen løber tør, hvorimod brugere, der har opdateret til IOS 11, kun har strøm på telefonen i 96 minutter, inden batteriet giver op. 

Det er et fald i batteritid på 60 procent, alene på grund af opdateringen af det nye styresystem. 

Læs også

Skræmmende ny funktion på iPhone: Nu kan du blive optaget uden at vide det

Undersøgelsen peger på, at de mange nye funktioner tager en del af strømmen på batteriet, og at mange brugere kan få mere ud af strømmen, hvis de slår lokalitetstjenester fra og begrænser de apps, der kører i baggrunden.

Har man allerede opdateret til det nye styresystem, så bør man slå den energibesparende funktion til, indtil at Apple kommer med en opdatering, der løser problemet. 

Og har man endnu ikke opdateret, så bør man slå koldt vand i blodet og vente til at Apple får løst de seneste problemer først.

Søren bestilte en kagemand i Føtex til sin 2-årige søns fødselsdag - det gik ikke efter planen

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip