Apple og Google har optaget danskere have sex

Politiken har været i kontakt med danskere, der har arbejdet for både Apple og Google. Her var deres opgave af lytte til optagelser af danskere og derefter transskribere indholdet. Det betød også, at de hørte danskere, der havde sex.

I løbet af de seneste uger har nogle af verdens største techgiganter i den grad været i vælten. Det skyldes, at det er kommet frem, at de systematisk har optaget lydbidder fra brugerne af deres telefoner, og derefter ladet ansatte lytte til optagelserne for at analysere dem.

Mange har længe haft en frygt om, at ens telefon lyttede med, når man sad og snakkede i frokostpauserne med kollegerne, men nu viser det sig også, at din telefon kan have lyttet med, mens du har ligget og dyrket sex.

Det er det danske medie Politiken, der kan afsløre, at dansktalende ansatte har hjulpet både Google og Apple med at aflytte og efterfølgende udskrive samtaler, som danskerne har fået optaget på deres mobil.

Læs også

Så kom frygtet ændring: MobilePay indfører månedligt gebyr

“Alt blev transskriberet. Når optagelserne kom ind, filtrerede vi ikke nogen fra,” fortæller en anonym person til Politiken, som tidligere har arbejdet for Apple.

Lyttede med under sex

Vedkommende fortæller, at de kun blev bedt om at anmelde optagelserne, hvis de indeholdt noget ulovligt, men at de ikke fik retningslinjer for, hvordan de skulle behandle sensitivt indhold, blandt andet sex, der var optaget ved en fejl.

Det har nemlig været sådan, at techgiganterne ‘kun’ valgte at lytte med og analysere på de lydbeskeder, som folk optog og sendte til hinanden via deres tjenester på telefonen, men nu viser det sig også, at de er blevet optaget, hver gang de har benyttet tjenester som Siri eller Google Assistent.

Hvis du siger kommandoen ‘Hej Siri’ så vil Siri blive aktiveret, og derefter begynde at optage, hvad du siger, så Siri kan give det bedst mulige svar til dig. Problemet er bare, at det ofte sker, at Siri bliver aktiveret uønsket, og det kan blandt andet være under fortrolige samtaler eller en omgang hed elskov.

De tidligere ansatte hos Google og Apple fortæller nemlig til politiken, at de har hørt optagelser af folk, der lå og dyrkede sex.

Det er i løbet af de seneste uger kommet frem, at virksomheder som Amazon, Apple, Facebook, Google og Microsoft ulovligt har aflyttet diverse beskeder fra deres brugere. Det lød dog udelukkende til, at det var sket blandt brugerne i USA, og dermed ikke i Danmark.

Nu kan de tidligere ansatte dog fortælle, at de har siddet og aflyttet og transskriberet danske beskeder, og dermed må det være klart og tydeligt, at danske samtaler også er blevet aflyttet.

Læs også

Coca-Cola med stor nyhed i Danmark

 

Dagens Gossip