Bill Gates med advarsel: Kan beslutte, at 'mennesker er en trussel'

Foto: Shutterstock

Bill Gates, der blandt andet er kendt som medstifter af Microsoft, ser ikke kun positivt på den seneste udvikling i kunstig intelligens.

Bill Gates mener, at der er brug for, at regeringer verden over tager kontrollen over udviklingen af robotter og kunstig intelligens, så de kan stoppe 'ondsindede' kræfter, der kan bruge dem til at regere verden.

Læs også

19-årig købte DNA-test for sjov: Hvad han opdagede, ødelagde hele hans familie

Microsoft-stifteren har udtalt, at han er 'begejstret' og 'inspireret' af de store fremskridt, der er gjort inden for kunstig intelligens, som kan bruges positivt i forbindelse med uddannelse, sundhedspleje og forretning samt reducere global ulighed og fattigdom.

Men hvis kunstig intelligens ender med at falde i de forkerte hænder, kan det blive manipuleret til at fremme ondsindede formål.

Ligeledes mener milliardæren også, at der er en risiko for, at ukontrolleret kunstig intelligens kan ende med at 'løbe løbsk', og selv beslutte, at 'mennesker er en trussel'.

Den 67-årige Gates er den seneste i rækken af store navne til at advare om farerne forbundet med kunstig intelligens, efter filminstruktør James Cameron hævdede, at robotter muligvis allerede styrer os.

Det skriver det britiske medie Daily Star.

"Som de fleste opfindelser kan kunstig intelligens bruges til gode eller ondartede formål. Regeringer er nødt til at samarbejde med den private sektor om måder at begrænse risiciene på," sagde Gates.

"Og så er der risikoen for, at kunstig intelligens løber løbsk. Kan en maskine beslutte, at mennesker er en trussel, konkludere, at dens interesser er forskellige fra vores, eller simpelthen stoppe med at bekymre sig om os?"

Gates er ikke i tvivl om, at der med tiden vil blive skabt kunstige intelligenser, der er så intelligente, at de kan tænke i et tempo, der gør, at menneskelige hjerner vil 'fungere i sneglefart' til sammenligning.

"Den vil være i stand til at gøre alt, hvad en menneskelig hjerne kan, men uden nogen praktiske begrænsninger på størrelsen af dens hukommelse eller den hastighed, den opererer med. Dette vil være en markant ændring," sagde han.

"Disse 'stærke' kunstige intelligenser, som de kaldes, vil sandsynligvis være i stand til at skabe deres egne mål. Hvad vil disse mål være?"

"Hvad sker der, hvis de er i konflikt med menneskehedens interesser Skal vi forsøge at forhindre, at 'stærk' kunstig intelligens nogensinde bliver udviklet? Disse spørgsmål vil blive mere presserende med tiden."

Microsoft-rigmanden påpegede dog også, at det ikke er det hele, der er negativt, da han sagde, at han finder udviklingen 'spændende' og fremhævede de positive sider ved det.

"Jeg er heldig at have været involveret i PC- og internetrevolutionen. Jeg er lige så begejstret for dette. Denne teknologi kan hjælpe mennesker overalt med at forbedre deres liv," lød det fra ham.

"Samtidig er verden nødt til at etablere regler, så eventuelle ulemper ved kunstig intelligens langt opvejes af fordele, og så alle kan nyde godt af disse fordele, uanset hvor de bor, eller hvor mange penge de har."

Læs også

Inflationen aftager: Alligevel ventes flere at hæve priserne yderligere

"Æraen med kunstig intelligens er fyldt med muligheder og ansvar," rundede den amerikanske rigmand af.

.

Dagens Gossip