Et øje i panden: Ny opfindelse kan revolutionere brug af mobiltelefoner

Foto: Dezeen/Youtube

Der findes et sandt hav af livsstilsprodukter, der ikke synes at gøre den store forskel i de flestes hverdag. Nu melder et nyt et af slagsen sig på banen, og dette synes at have potentiale for at blive ganske populært

Teknologi på dramatisk vis ændret levevilkårene for mennesker, med stor sandsynlighed for altid. Både det helt store, bil, mobiler, internet, effektive måder at opvarme bygninger på og så videre. 

Så er der også de lidt mindre ting, man ikke altid tænker over. Som kuglepenne, skruelåg og deslige, der ikke nødvendigvis spiller en stor rolle i hverdagen, men alligevel har en fast plads i de flestes liv. 

Læs også

Nye bizarre regler i Nordkorea: Modepolitiet slår til

Verden har også oplevet en kæmpe stigning i de små produkter, der gør de større og mere betydelige nemmere at håndtere eller navigere. Som for eksempel bluetooth høretelefoner. 

Opfindelsen denne historie handler om, minder lidt om den slags høretelefoner så mange mennesker nu begiver sig rundt i det offentlige rum med. Den hænger nemlig også, hvert fald på nogle måder, sammen med brugen af telefonen i offentligheden.

Det er generelt godt at se, hvor du skal hen, mens du går rundt, men hvis du er en person, der bare ikke kan lade mobilen ligge i lommen når du går, så er denne opfindelse, skabt af en industriel design-studerende, ganske givet noget for dig. tredje øje noget for dig.

Ideen opstod i forbindelse med, at den studerende, ved navn Minwook Paeng, skulle aflevere eksamensprojekt som en del af hans Innovation Design Engineering grad på London's Royal College of Art and Imperial College - det skriver Unilad.

Her tænkte Minwook Paeng i den grad ud af boksen, og fandt på et imponerende stykke teknologi, der kan hjælpe alle de 'phono-sapiens' derude - det tredje øje.

I en tid, hvor så meget af vores liv nu pakket ind i vores telefoner, tilbyder Paeng's 'tredje øje' en løsning på den problematik, der kan præsentere sig selv, når vi går rundt med hovedet ned i mobilen. Hvem har eksempelvis ikke prøvet at være tæt på at gå ind i en anden person, eller en lygtepæl på gaden, fordi mobilen lige gav lyd fra sig?

Der er blevet lavet en video, hvor produktet demonstreres, og du finder videoen her

Som det ses i videoen, tilbyder denne robot simpelthen et ekstra øje, ikke i nakken, men i panden. Øjet kommer med et øjenlåg, der kan åbne og lukke, afhængigt af om personen der bærer det ser op eller distraheret af noget, der foregår i den virtuelle verden. Ved hjælp af en ultralydssensor kan øjet derefter advare brugere, hvis de er i fare for at støde ind i noget.

Ifølge Dezeen, har opfinder Paeng forklaret: 

“Den sorte komponent, der ligner en pupil,er en ultralydssensor til sensing afstand. Når en forhindring er foran brugeren, registrerer ultralydssensoren dette og informerer brugeren via en tilsluttet summer,”

Læs også

Pave Francis bestiller 100% Co2-neutral bil af dansk entreprenør

Selvom det kan virke enkelt at bare ikke se på sin telefon, mens man går rundt i byen, mener designeren, at usunde telefonvaner er en 'uundgåelig virkelighed'. Gennem sin skabelse håber han at fremhæve problemerne med disse vaner og hjælpe folk med at tage tid til 'selvrefleksion', når det kommer til vores telefonbrug.