Få ny stor TV-tjeneste helt gratis

Foto: Shutterstock

Apples nye tv-tjeneste er praktisk talt gratis. Hvis man har købt et Apple-produkt siden 1. september eller køber et nyt produkt, så får du et års abonnement uden beregning.

Det simple svar, Apples administrerende direktør Tim Cook, gav investorerne, da de spurgte, hvorfor virksomheden praktisk talt ville give sin streamingtjeneste, Apple TV+ væk, var: "Det er en gave til vores brugere."

Tim Cook har udtalt, at Apple er virkelig stolte over det indhold, som er kommet ind under TV+ og "Vi vil gerne have så mange mennesker som muligt til at se vores indhold. Det gør det muligt for os at fokusere på at maksimere antallet af abonnenter, især i starten."

Teknisk set koster TV+ koster 39 kroner om måneden, men alle der køber et nyt stykker Apple-hardware får et års gratis abonnement. Med et abonnement kan man tilknnytte fem personer, hvilket praktisk betyder, at TV+ kan få et stort antal seere på kort tid, hvor ingen betaler for indholdet.

Det er vigtigt for Apple, at TV+ får en flyvende start. Konkurrenternes øjne er fokuseret på Apples tjeneste, og mange ved, at det potentielt kan trække kunder væk fra deres egne tjenester. For Tim Cook er TV+ en del af Apples øko-system af abonnementbaserede produkter, og det øko-system skal plejes. TV+ lægger sig til andre services som Apple Music, Apple Arcade og Apple News Plus. 

Derudover planlægger Apple at telefonerne også på den lange bane skal over på en abonnementsløsning. 

Det er ikke sikkert, at TV+ forbliver gratis.

Læs også

Det arbejder Apple på: Skal betale månedligt abonnement hvis du har iPhone