Facebook lancerer konkurrent til MobilePay: Overfør penge direkte i Facebook

Foto: Shutterstock.com

Har du været vant til at benytte dig af MobilePay, når du skulle overføre eller modtage penge fra vennerne? Nu kommer der snart en ny løsning, da Facebook har lanceret Facebook Pay.

Herhjemme i Danmark er der kun en mulighed, hvis man ønsker at overføre penge hurtigt og gratis til andre personer. Det lader dog til, at det kun er et spørgsmål om tid, før der kommer en konkurrent på banen, en konkurrent som MobilePay skal tage ganske seriøst.

Facebook har nemlig offentliggjort, at de lancerer tjenesten kaldet Facebook Pay, som skal gøre det muligt at foretage betalinger via Facebook, Messenger, Instagram og WhatsApp.

Læs også

Stor fejl har ramt iPhones med Facebook

Dermed vil du ganske kort fortalt, kunne overføre penge til din ven eller veninde, mens du sidder på Facebook. Det kræver blot, at du klikker på vennens navn, angiver hvor mange penge du vil overføre og trykke godkend.

Vil komme til Danmark på et tidspunkt

Facebook har oplyst, at tjenesten nu bliver lanceret i USA, og det er planen, at tjenesten Facebook Pay vil blive rullet ud, så det også kan benyttes af personer i andre nationer.

Dermed er det blot et spørgsmål om tid, før Facebook Pay bliver tilgængeligt i Danmark, og så vil der være en solid konkurrent til MobilePay.

Netop MobilePay har været hårdt ramt på det seneste, efter at de offentliggjorde, at der ville komme gebyr på deres erhvervskunder, der benyttede sig af deres ‘MyShop’ i de fysiske forretninger.

MobilePays pressechef fortalte til Finans, at de har mistet et par tusinde erhvervskunder på baggrund af gebyret. I alt forventes det, at gebyret vil indbringe MobilePay 30 millioner kroner om året.

Det er dog også tiltrængt, da MobilePay i 2017 og 2018 kom ud med et underskud på over 100 millioner kroner.

Læs også

Mange dropper MobilePay efter nyt gebyr