Nu advarer FBI: Defor skal du med det samme dække kameraet på telefon og computer til

Foto: Shutterstock.

Årsagen er frygtindgydende.

Et billede af Mark Zuckerberg vakte tidligere på året stor opsigt, da man på fotoet kunne se, at Facebook-stifteren havde dækket sit webkamera til på sin arbejdscomputer.

Var den succesfulde iværksætter blevet ramt af 'gak gak' og unødvendig paranoia? 

Eller var det lille stykke tape på det indbyggede kamera en fornuftig beslutning fra den unge mangemilliardær?

Nu er det amerikanske forbudspoliti muligvis kommet med et svar på dette spørgsmål - om man bør dække kameraet til på sin telefon eller computer

FBI-chefen James Comney kalder det for en af de 'fornuftige ting', som man selv kan gøre, hvis man ikke vil lade sig selv udspionere af fremmede personer på nettet.

De små kameraer er nødvendige redskaber, hvis man benytter sig af videofunktioner som FaceTime eller Skype, men de er også det rene guf for hackere.

Derfor råder FBI nu alle til at dække deres webkamera til, hvis man vil sikre sig fra de nysgerrige blikke fra de ondsindede computernørder. Det skriver The Independent.

 

Læs også

Kvinde fra Sydsjælland snydt for 1 million: Mødte den helt forkerte mand på nettet

 

Hackere kan ikke bare holde øje med dig, men også optage dine handlinger og alt det, der foregår i nærheden af det lille kameras nysgerrige og spejlblanke blik.

Bagefter risikerer du at blive udsat for afpresning fra de skrappe it-hajer, der typisk kræver penge for ikke at offentliggøre intime billeder af deres ofre.

James Comey siger, at alle ansatte på offentlige kontorer dækker deres kameraer til, og han opfordrer alle borgere til at gøre det samme.

- Der er nogle fornuftige ting, som du bør gøre. Dette er en af dem, siger FBI-chefen med henvisning til få sikret sig en sort skærm ved at dække ens webkamera til

 - Hvis du går ind i et regeringskontor, så vil du se, at vi alle har sådan en lille ting på vores små kameraer, og de sidder på toppen af skærmen. De har alle et lille låg, der kan lukkes ned på dem. Det sikre, at folk uden myndighed ikke kan se på dig. Jeg tror, at det er en god ting, siger James Comey.

 

 

.

Dagens Gossip