Så kom frygtet ændring: MobilePay indfører månedligt gebyr

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

MobilePay varsler ændringer, og det betyder, at tjenesten komme til at kræve et månedligt gebyr.

Alting er gratis, indtil det ikke længere er tilfældet. I den kommende tid vil MobilePay begynder at tage et månedligt gebyr for deres tjeneste, og det forventes at komme til at ramme 65.000 i første omgang, men højst sandsynligt langt flere.

I første omgang skal du som MobilePay forbruger dog ikke være bange. Gebyret rammer ikke dig, der udelukkende bruger MobilePay til at overføre penge til dine venner, familie eller til folk du har købt noget fra via en salgshjemmeside.

Gebyret går nemlig ud til de erhvervsdrivende MobilePay-kunder, der benytter sig af MobilePay, når de skal have betalinger for salg via deres Myshop-tjeneste.

Månedligt vil MobilePay altså trække 49 kroner som et gebyr, og det vil i alt give MobilePay en indtægt på 3.1 millioner kroner ekstra om måneden.

Læs også

Vild regel trådt i kraft: Fravær i skolen = Fratagelse af børnepenge

Det kan ramme dig alligevel

Selvom det ikke er dig, som ‘normal’ bruger af MobilePay, der skal betale et månedligt gebyr, så kan du alligevel ende med at blive ramt af det.

Der er nemlig stor sandsynlighed for, at et gebyr som de erhvervsdrivende får pålagt deres tjeneste, vil gå ud over kunderne, og det vil ske i form af en stigning i prisen.

Derfor kan gebyret ramme den helt almindelige MobilePay-kunde, selvom det ikke er dem, der går ud og betaler det månedlige gebyr.

Hos MobilePay forklarer de, hvorfor de indfører et månedligt gebyr, og forklaringen er skam ganske logisk.

“Som alle mulige andre virksomheder, skal vi have indtægter og udgifter til at hænge sammen. Derfor har vi kigget på, hvordan vi kan tjene penge på det her på en hensigtsmæssig måde, hvor vi stadig har en hensigtsmæssig prisstruktur samtidig med, vi er den mest konkurrencedygtige løsning,” fortæller Peter Kjærgaard, der er presseansvarlig hos MobilePay til Ekstra Bladet.

Er du blandt de personer, der vil blive ramt af det nye MobilePay-gebyr?

Læs også

Nytårsforsæt: Sådan kan du spare 14.000 kroner op i år uden den store indsats

 

 

Dagens Gossip