Særlig gruppe iPhone-ejere advares: Gør det nu

Foto: Shutterstock.com

Har man en af de omtalte iPhone-modeller, er det vigtigt, at man sørger for at opdatere systemsoftwaren på sin enhed med det samme.

Det sker sjældent, at Apple udsender opdateringer til ældre versioner af deres iOS-styresystem. Det er dog netop, hvad de har gjort.

Læs også

Godt nyt til danskerne: Så få kroner koster strømmen de næste to dage

De har nemlig udsendt en opdatering til iOS 12, som er en af de ældre versioner af deres styresystem. Det er lang tid siden, at de sidst har gjort dette. Den seneste opdatering til dette system blev nemlig udsendt i september sidste år.

Hvis du ejer og bruger enten en iPhone 5S, en iPhone 6 eller en iPhone 6 Plus, er det faktisk rigtig gode nyheder for dig, at denne opdatering er blevet udsendt.

Her er der nemlig tale om en opdatering, der er blevet udviklet for at lukke ned for en sikkerhedsbrist, der allerede er blevet lukket ned for i nyere versioner af deres styresystem.

Det skriver mediet The Verge.

Det er en meget alvorlig brist, der nu bliver lukket ned for. Det er nemlig en brist, der har gjort det muligt for hackere at få adgang til brugernes telefoner, hvis de havde klikket sig ind på et udvalg af hjemmesider lavet til formålet.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det har været muligt for hackere at bruge dette sikkerhedshul. Apple har nemlig selv indrømmet, at det har været muligt for ondsindede hackere at gøre brug af dette hul i systemet.

iOS 12 er en ældre version af iOS-styresystemet, der blev lanceret i 2018. Siden da er der kommet nye versioner af systemet til, som Apple har prioriteret at opdatere først, da der har været flere brugere af disse.

Læs også

Kræver 9.800 milliarder i erstatning fra Tyskland: "Vi har brugt den mest begrænsede beregning"

Foruden iPhone 5S, iPhone 6 og iPhone 6 Plus er den nye opdatering også tilgængelig for både iPad Air, iPad Mini 2 og 3 og sjette generation af iPod Touch.

 

Dagens Gossip