Wow: Mange tusinde danskere rammes af mobil-boykot

Rigtig mange danskere skal måske begynde at se sig om efter en ny mobiltelefon. Det skyldes, at Google har valgt at boykotte den kinesiske techgigant Huawei.

De kinesiske mobilfabrikanter er gået hen og blevet et hit på det danske marked, hvor mange altså vælger at købe en kinesisk produceret telefon med styresystemet Android i stedet for en iPhone.

Mange danskere skal dog til at se sig om efter en ny telefon, hvert fald hvis de ikke vil miste mange af de glæder og tjenester, som de har ved deres nuværende telefon.

Det amerikanske medie, Reuters, skriver at Google har blokeret alt samarbejde med det kinesiske mobilmærke, Huawei efter at Donald Trump og den amerikanske regering har sortlistet virksomheden.

Læs også

Dette er verdens mest berusede befolkning - Danmark ligger ikke der, hvor du tror

Det har altså den konsekvens, at danskere med en Huawei-telefon ikke længere vil få opdateringer fra Google, og dermed har de ikke mulighed for at få opdateret deres Android-styresystem.

Google-tjenester kan heller ikke benyttes

De manglende opdateringer til styresystemet er dog langt fra det eneste problem ved, at Google boykotter Huawei. Det betyder også, at fremtidige solgte Huawei-telefoner ikke vil få lov til at indeholde populære Google-apps.

Huawei-ejere vil således ikke kunne bruge hverken, Google Play Store, Google Chrome, Gmail eller lignende tjeneste fra Google. Det fortæller nyhedstjenesten Reuters, selvom der endnu ikke er kommet en officiel udmelding fra hverken Google eller Huawei.

Huawei har ikke ønsket at udtale sig om boykottet til Reuters, men en løsning kan til gengæld blive, at Huawei burger det styresystemet, som de selv har udviklet.

Hele denne misere kommer efter, at Donald Trump i forrige uge meddelte, at amerikanske selskaber ikke længere må benytte sig af teleudstyr, der er produceret af firmaer, der udgør en national sikkerhedsrisiko.

Det mener man, at Huawei er, da de angiveligt skulle udspionere folk via deres teleudstyr. Huawei selv har dog på det pureste afvist beskyldningerne, men Trump har været klar i sin udmeldelse, og det har nu fået rigtig store konsekvenser både for techvirksomheden i Kina, men også for deres mange brugere rundt omkring på kloden.

Læs også

Unge danskere har en rigtig “klam” vane - Gør du det også?

 

Dagens Gossip