Wow: Ni ud af 11 opladere dumper – Kan give stød og bryde i brand

Har du købt en af de testede opladere? Så bør du måske overveje at returnere den til butikken igen. Der er nemlig risiko for, at de både kan give stød og bryde i brand.

Det er forfærdeligt at glemme sin mobiltelefon, men det er næsten værre at glemme sin oplader, især hvis man ikke har udsigt til at komme hjem foreløbigt. Måske man er heldig, at der kan lånes en, ellers kan man tage ned i sit lokale supermarked og købe en af de uoriginale af slagsen. Men er det nu en god ide?

DRs forbrugerprogram Kontant har testet 11 uoriginale mobilopladere, som man kan købe i tilfælde butikker eller på webshops. Meget overraskende viste det sig, at størstedelen af disse opladere dumpede Konstants test, og omkring halvdelen af dem var deciderede farlige, da de enten kunne give stød eller bryde i brand.

Læs også

Det vælter ind med vælgererklæringer til Rasmus Paludan - Bliver Stram Kurs opstillet til Folketingsvalget?

Det ville ikke komme bag på nogen, at uoriginale opladere ikke er de sikreste, men faktisk er alle de testede opladere mærkede med CE, hvilket betyder, at de faktisk burde være sikre i brug.

Følgende opladere dumpede testen

Kontant fik testet de 11 tilfældige opladere hos Bolls Rådgivnings- og Testcenter, der har specialiseret sig i at undersøge om elektriske produkter lever op til deres CE-mærkning. Det var kun to opladere, der bestod testen, og det var opladerne, der blev solgt hos henholdsvis Bilka og Batteribyen.dk.

Hos Bilka var der ingen problemer med Vivanco, USB Dual Charger til 179 kr, mens det hos Batteribyen.dk var den lille Goobay USB-oplader til 69 kr. der blev godkendt.

De resterende ni opladere dumpede til gengæld testen, og de fleste af dem var deciderede farlige.

Kvickly – USB-oplader fra LEKI til 40 kr.

Normal – Connected Dual USB charger til 39 kr.

Thansen – Mobiline USB Wall Charger til 79.95 kr.

Sparkøb – USB Ladegerät 220V til 29 kr.

Mackabler.dk – USB-oplader til 49 kr.

Bluecity – USB-oplader til 49 kr.

AV-Cables.dk – Goobay 1000 mA USB charger til 49 kr.

Du kan se billeder af alle modellerne her.

Disse syv opladere dumpede alle med følgende fejl:

”Den testede usb-oplader opfylder ikke de sikkerhedsmæssige krav og er potentiel farlig at bruge. Der er risiko for stød og kortslutning og dermed brandfare. Samtidig er den plastik, der omslutter opladeren, ikke brandhæmmende, som påkrævet. Det er ikke lovligt at sælge produktet i EU” skriver DR på deres hjemmeside.

Følgende to opladere opfylder sikkerhedskravene, men er mærket forkert, og må derfor ikke sælges i EU.

avXperten – Nedis Wall Charger 2.1 A til 69 kr.

Power – Hama charger til Apple – 149 kr.

De fleste forretninger har vendt tilbage til DR, hvor de har meddelt, at produktet er fjernet fra deres sortiment, og de har henvendt sig til deres leverandør. De fleste har samtidig også gjort deres kunder opmærksomme på fejlen, hvor de vil kunne få refunderet deres købte opladere.

Læs også

Advarsel: Microsoft hacket. Skift din kode NU

 

 

Dagens Gossip